BEOGRAD: 1. oktobra počinju funkcionalne probe daljinskog grejanja!

Priprema za grejnu sezonu

BEOGRAD: 1. oktobra počinju funkcionalne probe daljinskog grejanja!

Beograd -
Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata - toplana i kotlarnica. Uporedo će biti proveravana funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija

BEOGRAD -Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane, najavilo je da će prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, obaviće funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od 1. do 10. oktobra.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata - toplana i kotlarnica. Uporedo će biti proveravana funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Svrha funkcionalnih proba proizvodnih i distributivnih postrojenja je što bolja priprema za predstojeću grejnu sezonu.Probe toplotnih izvora i kućnih grejnih instalacija biće obavljene 1. oktobra u toplani "Konjarnik“ i "Medaković“ i kotlarnicama "Veljka Dugoševića 18“, "Stevana Dukića 31“, "Mirijevski bulevar 2a“, "Jastrebačka 47“, "Luka Beograd“, "Dom zdravlja Braće Jerković“, "Senjak 1-Simićeva“ i "Senjak 2 - Bulevar vojvode Mišića 37-39“.

Provere će istog dana biti obavljene i u kotalarnicama "Senjak 3 - Bulevar vojvode Mišića 39a“, "Šeher“ i "Bulevar vojvode Mišića 11-33“.

Za 2. oktobar predviđene su - toplana "Mladenovac“ i kotlarnice "Institut majka i dete“, "KBC Bežanijska kosa“, "GAK Narodni front“, "Janka Veselinovića“, "Uprava prihoda“, "Sremčica“, "Železnik“ i "Barajevo“.Tokom, 3. oktobra, na redu su toplane "Voždovac“, "Zemun“, „Banovci“ i "Batajnica“ i kotlarnice "Vrtlarska“, "Makedonska - Jakšićeva“, "KBC Zvezdara“ u Preševskoj 31 i Dimitrija Tucovića 131 i 161, "Juhorska 6“, "Husinskih rudara 31a“, "Salvadora Aljendea 18“, "Braće Marić 3-7“, "Drenovačka 11“, "Resnik“ i "Julino brdo“.

Za 6. oktobar, predviđene su toplane "Novi Beograd“ i "Mirijevo“ i kotlarnice "Uralska 11“, "Uralska 36“, "Diljska 7“, "Maljenska 3“, "Marijane Gregoran 30“ i "Marijane Gregoran 69“. Zatim 7. oktobra - toplane "Borča“ i "Banovo brdo“ i kotlarnice "Nada Naumović 1“, "Ljutice Bogdana 2“, "Veljka Lukića - Kurjaka 14“, "Danijelova 32“ i "Centar visokih vojnih škola“.

Tokom 8. oktobra biće isprobane toplane "Cerak“ i "Višnjička banja“, a tokom 9. oktobra - toplane "Dunav“ i "Miljakovac“ i kotlarnice "Koste Glavinića 9“, "Stjepana Filipovića 30a“ i "Fabrisova 10“.

S obzirom da će delovi sistema prema utvrđenom planu proba biti u funkciji, može se dogoditi da pojedina grejna tela u stanovima budu delimično zagrejana, upozorile su Elektrane.

Istovremeno su naglasile da probe ne podrazumevaju početak grejne sezone i pozvale korisnike da ne upućuju reklamacije, ukoliko im radijatori nisu topli.

Korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje vode, obrate Dispečerskom centru, na telefon 011/20-93-100 ili Beokom servisu na telefone 0800-110-011 i 011/30-90-007 ili slanjem elektronske pošte na adresu bks@beograd.gov.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja