BOGOJAVLJANJE: Plivanje za Časni krst u ponedeljak na Adi Ciganliji
Foto: Beta

BOGOJAVLJANJE: Plivanje za Časni krst u ponedeljak na Adi Ciganliji

Beograd -
Za Časni krst plivaće više od 50 takmičara, pripadnika Vojne akademije, Žandarmerije, SVIBORA i građanstva, dok je među prijavljenim takmičarima i jedna žena

BEOGRAD - Centralna svečanost obeležavanja Bogojavljenja i tradicionalno plivanje za Časni krst održaće se u ponedeljak, 19. januara na Adi Ciganliji, saopštila je Gradska opština Čukarica.

Kako je navedeno, prazničnu liturgiju u Hramu Svetog Đorđa na Banovom Brdu služiće patrijarh srpski Irinej.Liturgija počinje u 8.30 časova, litija polazi u 11 časova ispred Hrama Svetog Đorđa i kreće ka Adi Ciganliji, a tradicionalna ""Molitva na jezeru" održaće se u 11.30 časova na svečanom splavu.

Start trke predviđen je za 12 časova na splavu, kod restorana ""Jezero"", a za Časni krst plivaće više od 50 takmičara, pripadnika Vojne akademije, Žandarmerije, SVIBORA i građanstva, dok je među prijavljenim takmičarima i jedna žena.

Bogojavljenski krst od leda, koji je sačinjen od prošlogodišnje Svete vodice iz Hrama Svetog Đorđa, pobedniku će dodeliti patrijarh Irinej, dok će pobednički plašt uručiti predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Centralna svečanost povodom velikog Hrišćanskog praznika i 17 plivanja za Časni krst održaće se u organizaciji sveštenstva Hrama Svetog Đorđa, Gradske opštine Čukarica i Javnog preduzeća ""Ada Ciganlija"".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track