Stefanović: Vučić će danas pozvati na jedinstvo
Foto: Tanjug

Uoči sednice Glavnog odbora

Stefanović: Vučić će danas pozvati na jedinstvo

Politika -
Lider SNS poručiće i da su rezultati rada jedino merilo ostanka na funkciji, rekao potpredsednik SNS i dodao da je stranka dobila i pojačanje u novom članu Branislavu Nedimoviću, gradonačelniku Sremske Mitrovice
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da će poruka sa današnje sednice Glavnog odbora koju će uputiti predsednik te stranke Aleksandar Vučić biti poziv na jedinstvo, i poručio da su rezultati rada jedino merilo da li će neko biti na funkciji.

Stefanović je na konferenciji za medije u sedištu stranke, rekao da je jedinstvo veoma važno, važnije od svih političkih razmirica. Prema njegovim rečima, jedinstvo znači da je SNS kao stranka proširila svoju bazu, da je potrebno čvrsto i jasno da stane iza svih politika koje zastupa."Poziv na jedinstvo je normalan poziv i mi to želimo da uradimo i na nivou stranke, i na nivou Srbije. Ono nam je potrebno da bismo bili jači i da bismo pokazali da su ciljevi koje smo proklamovali kao stranka i vlada kao vlada, jedino uz apsolutno jedinstvo mogu da se postignu", rekao je Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova.Na pitanje novinara da li promene unutar SNS predstavljaju uvod u rekonstrukciju vlade, Stefanović je rekao da je predsednik vlade jasno rekao da će se time baviti kada za to dođe vreme."Do tada ćemo se baviti reformama i važnim stvarima u Srbiji, a kada je reč o stranci, mi se na svakoj sednici Glavnog odbora bavimo svime što članovi predlože i nema zabranjenih tema", naveo je Stefanović.

Novinare je zanimalo i kakav je stav SNS u vezi sa razmiricama između ministarke Zorane Mihajlović i savetnice predsednika Srbije Stanislave Pak, na šta je Stefanović rekao da SNS ne interesuje, niti se bavi, prepucavanjem po štampi i da svoje stvari rešava unutar stranačkih organa.Kako je dodao, svaki član GO može da kandiduje temu o kojoj će se na sednici razgovarati.Stefanović je rekao da nema nikakvih informacija da li će Zorana Mihajlović biti tema, ali da se razgovara uvek o svim članovima vlade, o njihovom radu i da ne bi izdvajao nijednog njenog člana.Kako je dodao, njihov rad je na stalnoj probi i stalno podnose račun stranačkim organima o tome šta i kako rade.

POJAČANJE U SNS: Novi član Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske MitroviceNa konferenciji je predstavljen i novi član SNS gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović."Želimo da pokažemo kao stranka da kod nas nema sujete, da umemo da prepoznamo i bolje ljude od onih koje mi imamo, kvalitetnije i sposobnije i da na takav način jačamo SNS, a sve u cilju da učinimo nešto za građane. Jedini razlog zašto to radimo je da bismo postigli bolje rezultate", rekao je Stefanović. On je poručio da nikome u stranci funkcija nije zagarantovana i da je jedini kriterijum na osnovu kojeg će se odlučivati - rezultati.

Nedimović je na pitanje novinara zašto je postao član SNS rekao da je razlog za to zajednička želja da se sprovedu reforme, ne samo u lokalnoj samoupravi, već u celoj državi. "Dodatni motiv je da pomognemo koliko možemo, da budemo na boljem mestu nego pre dve, tri, pet godina i važno je da damo pun doprinos", rekao je Nedimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja