DOBANOVCI NOVI SENJAK: Niče elitno naselje sa luksuznim vilama i bazenima
Foto: Wikipedia

Otmeni kraj opštine Surčin

DOBANOVCI NOVI SENJAK: Niče elitno naselje sa luksuznim vilama i bazenima

Beograd -
Prestižni deo trebalo bi da dobije vile i 15.000 stanovnika. U planu 14 novih ulica, dva parka, pijaca...

BEOGRAD - Dobanovci će postati otmeni kraj opštine Surčin, kome će pozavideti i stanovnici prestižnih prestoničkih naselja, jer će se tamo izgraditi luksuzne vile i apartmani sa obezbeđenjem na oko 13.000 kvadrata.Ovo mesto, kako stoji u Nacrtu plana generalne regulacije, dobiće oko 15.000 stanovnika, ali i kulturni centar, dva parka, salu za male sportove, otvoreni i zatvoreni bazen, pijacu..., pišu Novosti.

Foto: Glas javnosti
Foto: Glas javnosti

Na površini od oko 1.400 hektara, u centralnom delu uzdignuće se više od pet miliona stambenih kvadrata. Osim stanova u srcu Dobanovaca, rekonstrukcijom Doma omladine, u ovu ustanovu "useliće se" mesna zajednica, policijska stanica i pošta. Još jednom obnovom, prostora na uglu Maršala Tita i Ive Lole Ribara, centar će dobiti pešački trg.

Sremska gazela

S druge strane, oni koji su pošli u kupovinu biće u prilici da pazare na planiranoj zelenoj pijaci. Kroz ovo "zgusnuto" jezgro i dalje će vijugati postojeća saobraćajnica povezujući ga na severu sa Ugrinovcima i Batajnicom, a sa južne, Surčinom, Jakovom, Boljevcima i Obrenovcem. Ova putanja dobiće "komšinicu" kod petlje u Dobanovcima gde će niknuti novi put pod nazivom Sremska gazela.Odrasle sa dubokim džepom posebno će privući vile i stanovi rezidencijalnog karaktera, sa bazenima i sportskim terenima u dvorištima. U moru novina, kad plan bude realizovan, Dobanovce će presecati 14 novih ulica, dobiće i malu vatrogasnu stanicu, dve trafostanice, apoteke...

Gradiće se dva vrtića

Mališane će obradovati vest da će biti preuređeno fudbalsko igralište, a nova sala za male sportove imaće i svlačionice i tribine. Za 350 najmlađih otvoriće se u blizini i dva vrtića.

Moderno grobljeBudući meštani naselja Dobanovci moraće da se sahranjuju na novom groblju u delu industrijske zone. Razlog je popunjenost postojeća dva, koja se i dalje mogu koristiti "isključivo u porodičnim grobnicama".(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track