NOĆ U BEOGRADU: Povređena dvojica radnika Gradske čistoće u padu sa kamiona
Foto: Marina Lopičić

Hitna pomoć

NOĆ U BEOGRADU: Povređena dvojica radnika Gradske čistoće u padu sa kamiona

Beograd -
Muškarac star oko 24 godine zadobio je povredu stopala, a muškarac star oko 41 godinu imao je povredu kolena, istakla je Macura i dodala da su prevezeni u Institut za ortopediju Banjica

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, izjavila je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dve osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko 21.35 časova u Južnom bulevaru, rekla je Macura.

Muškarac star oko 24 godine zadobio je povredu stopala, a muškarac star oko 41 godinu imao je povredu kolena, istakla je Macura i dodala da su prevezeni u Institut za ortopediju Banjica. Macura je dodala da je reč o osobama koje su ispale sa vozila "Gradske čistoće".

U udesu oko 20.15 časova na uglu ulica Batutove i Milana Rakića jedan muškarac je zadobio istegnuće vrata, ali je odbio da bude hospitalizovan, kazala je portparol Hitne pomoći.

Saobraćajni udes se dogodio i oko 20.30 časova na uglu ulica Jaše Prodanovića i Ljube Stojanovića, ali tom prilikom niko nije povređen, rekla je Macura.Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 127 intervencija od kojih 23 na javnim mestima, a za protekla 24 sata 287 intervencija od kojih 68 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika najčešće obraćali astmatičari i srčani pacijenti, dodala je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala meditaransku ishranu, provetravanje prostorija, adekvatno oblačenje i oprez u saobraćaju.

Portparol Hitne pomoći je savetovala da je potrebno javiti se lekaru, ukoliko se oseti bol u grudima, jaka glavobolja, vrtoglavica i utrnulost jedne polovine tela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track