VIDEO AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU: Interventna u tramvaju uhapsila mladića (20) zbog grafita
Foto: Pt Yt

Putnici negodovali

VIDEO AKCIJA POLICIJE U BEOGRADU: Interventna u tramvaju uhapsila mladića (20) zbog grafita

Beograd -
Interventna je prvo preprečila put tramvaju, parkirali su kola na šine, a onda su ušli unutra. Četiri policajca ušla su u tramvaj, svaki na jedna vrata. Pomislili smo da je terorista u pitanju, ali onda se čulo kako sprejevi zveckaju u kesi, ispričao je Miloš Smiljkić

BEOGRAD - Pripadnici interventne jedinice MUP-a upali su juče oko 18 sati u tramvaj na liniji 5 i iz njega, na opšte iznenađenje putnika, izvukli mladića od oko 20 godina koji je u kesama nosio pune boce - sprejeva u boji!

Policija je, kako nezvanično saznajemo, uhapsila dečaka jer je ranije danas “ižvrljao” grafitima tramvaj u Ustaničkoj ulici.

- Interventna je prvo preprečila put tramvaju, parkirali su kola na šine, a onda su ušli unutra. Četiri policajca ušla su u tramvaj, svaki na jedna vrata. Krenuli su da se raspituju “je l’ to on” i vozač je pokazao na klinca. Pomislili smo da je terorista u pitanju, ali onda se čulo kako sprejevi zveckaju u kesi - priča Miloš Smiljkić koji je u trenutku upada bio u tramvaju i sve snimio.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Dečaka su potom pritisli uz rešetke obližnjeg izloga, što se može videti i na snimku. Tramvaj je bio zaustavljen dok dečaka, uz opšte negodovanje zaprepašćenih putnika, policija nije privela.

MUP: Došli smo na poziv vozača jer je mladić išarao tramvaj

Međutim, iz MUP-a su saopštili da su intervenisali na poziv vozača, kao i da je mladić išarao tramvaj, a potom ušao u njega.

"Vožač tramvaja na liniji pet, juče je u Bulevaru kralja Aleksandra zaustavio tramvaj mimo stajališta i zatražio asistenciju pripadnika Interventne brigade MUP-a jer je, mladić na okretnici u Ustaničkoj iscrtao grafit na zadnjem delu vozila, a potom ušao u tramvaj.

Tom prilikom vozač je interventnom timu ukazao na izvršioca, koga su policajci izveli iz tramvaja, utvrdili njegov identitet, a zatim uputili u Policijsku stanicu Zvezdara. Posle toga policijski službenici su konsultovali dežurnog tužioca koji je naložio da se mladić sasluša u svojstvu građanina, a da mu se zatim izveštaj dostavi na dalju nadležnost", navodi se u saopštenju.

http://www.youtube.com/watch?v=R5drRP_vHQM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track