KAZNA: Suspendovana vaspitačica kojoj je pobegao dečak (2)!

Epilog skandala u vrtiću „Zvezdana prašina“

KAZNA: Suspendovana vaspitačica kojoj je pobegao dečak (2)!

Beograd -
Disciplinski postupak pokrenut protiv zaposlene u obdaništu iz kog je dan ranije išetao Ognjen P. (2) i ušao u autobus. Mališan je ponovo doveden u vrtić kako bi što lakše prevazišao traumu

BEOGRAD - Medicinska sestra vaspitač kojoj je dvogodišnji Ognjen P. u sredu po podne pobegao iz vrtića „Zvezdana prašina“ i došetao čak do autobuske stanice suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.Pored toga, uručeno joj je i rešenje o udaljenju s radnog mesta, a vrlo je moguće da će dobiti otkaz.To za Kurir kažu u Predškolskoj ustanovi (PU) „11. april“, koja je nadležna za sve vrtiće na Novom Beogradu.- Protiv svih odgovornih lica u objektu „Zvezdana prašina“ biće pokrenuti disciplinski postupci i utvrđena pojedinačna odgovornost - dodaju u PU „11. april“.Kako smo saznali, mali Ognjen i juče je doveden u vrtić, gde je s drugarima proveo pola dana.- Smatralo se da će tako najbolje prevazići ono što je doživeo. Bio je nasmejan i ponašao se kao da se prethodnog dana ništa nije dogodilo - ispričali su nam u vrtiću.Ipak, oni ni juče nisu hteli da objasne kako je mali Ognjen uspeo da izađe iz vrtića a da to niko od vaspitača ne primeti i pređe 300 metara do autobuske stanice. Podsetimo, dečaka je prvi primetio vozač autobusa, koji ga je zatekao kako sav preplašen tumara po autobusu.- Primetili smo da Ognjena nema oko 15.50 sati. To je vreme kada roditelji inače dolaze po decu, bila je velika gužva i neko je verovatno ostavio otvorenu ulaznu kapiju - ispričali su zaposleni u vrtiću, žaleći se da je zaposleno premalo vaspitačica i da svaka mora da brine o grupi sa više od 40 dece.Rukovodilac vrtića isterala je novinare iz ove ustanove, odbijajući da išta kaže o slučaju.- Atmosfera u vrtiću jutros je bila katastrofalna. Moja supruga posvađala se s vaspitačicom, revoltirana što je ova vikala na jednu majku govoreći „vi nam pravite najveće probleme, vi ste za sve krivi“ - ispričao nam je roditelj koga smo juče zatekli ispred vrtića.Školski psiholog Branka Tišma kaže da je za dete najvažnije da se što pre vrati svakodnevici i da, ako roditelji i vaspitači postupe pravilno, trauma ne mora da ostane.- Važno je da se detetu posveti pažnja, ali ne preterano. Ne treba ga sažaljevati, naprotiv, treba ga pustiti da u što opuštenijoj atmosferi zaboravi ono što se dogodilo - ističe Tišma.

Niko ga nije primetio... Dečak do stanice pešačio 300 metara
Niko ga nije primetio... Dečak do stanice pešačio 300 metara

Majka mališanaNAJVAŽNIJE JE DA MI JE DETE ŽIVO I ZDRAVO!Majka malog Ognjena ističe da je jedino bitno to da je njen sin dobro i da mu ništa ne fali.- Dete je živo i zdravo, i to je ono najvažnije. On je isporučen nama i sve se dobro završilo. Pokrenut je disciplinski postupak u okviru vrtića, a dečak se dobro oseća i sve je u redu - kratko je rekla za Kurir Ognjenova majka, koja ne želi da priča za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track