NASTAVNICA UMRLA NA ČASU: Đaci vrištali od straha!

Tragedija u OŠ „Miroslav Antić“

NASTAVNICA UMRLA NA ČASU: Đaci vrištali od straha!

Društvo -
Slavica Petrović (45) tokom časa geografije počela da se guši i ubrzo preminula, dok su uspaničena deca plakala i dozivala pomoć. Sumnja se na srčani udar

BEOGRAD - Sve se desilo iznenada! Nastavnici je odjednom pozlilo. Prebledela je i kolabrirala. Strašno smo se uplašili. Ne znam ko je prvi istrčao na hodnik i počeo da viče „Nastavnica se onesvestila“. Zavladao je haos. Učitelji su izleteli iz učionica, a za njima i deca, koja su vrištala i plakala.Ovako za Kurir priča jedna od učenica OŠ „Miroslav Antić“ u beogradskom naselju Bele vode, koja je još uvek u šoku nakon smrti nastavnice Slavice Petrović (45), preminule juče ujutru dok je šestacima držala čas.Trčali iz učioniceUčenici i nastavnici nisu mogli da dođu sebi od šoka zbog smrti nastavnice geografije, koju su svi voleli i poštovali.- To se desilo oko devet časova ujutru, tokom drugog časa. Kako su mi preneli, nastavnici je iz čista mira pozlilo. Deca su istrčala iz učionice, uspaničena i uplašena. Pomoć su potražili od nastavnice u kabinetu pored. Izveli smo ih u dvorište. U saradnji sa pedagogom, psihologom i drugim nastavnicima razgovarali smo sa njima, dok je jedna koleginica ostala sa Slavicom i pokušavala da joj pomogne. Lekar Hitne pomoći joj je preko telefona davao uputstvo šta da radi. Međutim, ona je sve više gubila svest - priča potresena Biljana Radosavljević, direktorka škole. Ona kaže da su oko 11 časova decu pustili iz škole kako ne bi videli iznošenje tela. Ovaj događaj teško je pao i osmacima kojima je Slavica bila razredna.Cela škola plakala- Bili smo na času i odjednom su svi krenuli da vrište. Nešto kasnije, jedna devojčica je na hodniku počela da vrišti „Umrla je“. Cela škola je plakala... - priča devojčica kojoj je Slavica bila razredna.Ekipa Hitne pomoći je pokušala reanimaciju, ali nastavnici nije bilo spasa.- Da li je reč o infarktu ili nečemu drugom, utvrdiće obdukcija - kaže dr Nada Macura iz Hitne pomoći.

Kolege u šokuNIJE IMALA DECU, ĐACIMA SE POSVEĆIVALA KAO DA IM JE MAJKAI u školskoj zbornici bila je mrtva tišina. Slavičine kolege su sedele ćuteći i natečenih očiju gledali su ispred sebe.- Bila je omiljena nastavnica. Nije bila udata i nije imala svoju decu, pa se đacima posvećivala kao da im je majka - kažu nastavnici. Inače, niko od Slavičinih kolega nije znao da je ona ima bilo kakvih zdravstvenih problema.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja