SEZONA POČINJE 15.OKTOBRA: Od danas probe sistema grejanja u Beogradu
Foto: Thinkctock

Zahladnelo

SEZONA POČINJE 15.OKTOBRA: Od danas probe sistema grejanja u Beogradu

Beograd -
Građani treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru

BEOGRAD - Beogradske elektrane danas počinju probe sistema daljinskog grejanja koje će trajati do 9. oktobra. Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata - toplana i kotlarnica, čime se uporedo vrši provera i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija, saopšteno je ranije iz "Beogradskih elektrana".

S obzirom da će delovi sistema biti u funkciji, iz "Elektrana" upozoravaju da se može dogoditi da pojedina grejna tela budu delimično zagrejana i apeluju na građane da ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli.

Građani treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje vode iz instalacija, obrate Dispečerskom centru na broj telefona 011/20-93-100 ili Beokom servisu pozivom na brojeve telefona 0800-110-011 i 011/30-90-007, ili slanjem mejla na adresu bks@beograd.gov.rs.

Probe će se od danas vršiti u toplanama "Dunav" i "Mladenovac", kao i u kotlarnicama KBC Bežanijska kosa (Mirjevski bulevar 2a), Jastrebačka 47, Luka Beograd, Janka Veselinovića i Uprava prihoda.

Probe će se sutra vršiti u toplanama "Zemun", "Batajnica", "Miljakovac" i "Banovci", i kotlarnicama u Vrtlarskoj, Makedonskoj, Institutu za majku i dete i u Resniku. Probe sistema grejanja u toplanama "Novi Beograd" i "Voždovac", kao i u kotlarnicama KBC Zvezdara u Preševskoj 31, Dimitrija Tucovića 161 i 131, počeće 5. oktobra.

U utorak, 6. oktobra probe počinju u toplanama "Medaković" i "Mirijevo", kao i kotlarnicama u Uralskoj 11, Uralskoj 36, Diljskoj 7, Maljenskoj 3, Marijane Gregoran 30, Marijane Gregoran 69 i kod Doma zdravlja "Braće Jerković".

Probe u toplanama "Konjarnik", "Banovo brdo" i "Borča", i kotlarnicama u Nade Naumović 1 i Danijelovoj 32, vršiće se 7. oktobra, dok su 8. oktobra na redu toplane "Cerak" i "Višnjička banja", kao i kotlarnice Juhorska 6, Husinskih rudara 31a, Salvadora Aljendea 18, Braće Marić 3-7, Drenovačka 11.

Dan kasnije, 9. oktobra na redu su kotlarnice Koste Glavinića 9, Stjepana Filipovića 30a, Ljutice Bogdana 2, Fabrisova 10, Senjak1 -Simićeva, Senjak2- Bulevar Vojvode Mišića 37-39, Senjak3 - Bulevar Vojvode Mišića 39a, Šeher - Andre Nikolića 3 i Bulevar Vojvode Mišića 11-13.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track