BELGRADE VENTURE FORUM Vesić: Investitori, ulažite u Beograd!
Foto: Dragana Udovičić

U poslednje dve godine prestonica se ubrzano razvija

BELGRADE VENTURE FORUM Vesić: Investitori, ulažite u Beograd!

Beograd -
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je danas investitore da ulažu u Beograd ističući da je to grad koji će se najbrže razvijati u ovom delu Evrope.

Vesić je istakao da je Beograd u poslednje dve godine počeo ubrzano da se razvija. "Želimo da nadoknadimo decenije zaostajanja zbog sankcija i ratova koji su se vodili u prošlosti', naglasio je on obraćajući se na "4.Belgrade Venture Forum-u".

Zahvaljujući naporima Vlade Srbije koja sprovodi veoma teške reforme Beograd, prema njegovim rečima, postaje atraktivna destinacija za investiranje.

Vesić je naveo da Beograd čini 40 odsto BDP-a Srbije i podsetio da se u ovom trenutku u srpskoj prestonici realizuje projekat "Beograd na vodi", vredan 3,5 milijardi evra - projekat koji finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati i najveći je te vrste u Evropi.

Vesić je, objašnjavajući zašto je Beograd dobro mesto za investicije, naveo da od kada je usvojen zakon o planiranju i izgradnji oni mogu da dobiju građevinske dozvole za 28 dana."U prvih šest mesec primene tog zakona izdato je 40 odsto više dozvola nego u 2014. I to za više od 250.000 kvadrata", ukazao je on.

Vesić je takođe rekao da Srbija ima veoma liberalan zakon o radu, kao i da nacionalna aviokompanija "Er Srbija" jeste jedna od najbrže rastućih kompanija u ovom delu Evrope. Vesić je najavio da će Beograd u narednom periodu uraditi više infrastrukturnih projekata, kao što su novi most preko Dunava, obilaznica oko Beograda, dva saobraćajna tunela, nova železnička i autobuska stanica, metro i novi aerodrom.

On je ocenio da je "Belgrade venture forum" veoma važan, jer je namera gradskih vlasti da razviju Beograd kao centar regionalnog preduzetništva i inovacija. "Zato smo danas zbog ovog foruma centralno mesto okupljanja svih zainteresovanih iz regiona", rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track