GAK: Za zimski raspust obuka plivanja
Foto: Beoinfo

raznovrsni programi rekreacije

GAK: Za zimski raspust obuka plivanja

Beograd -
Studenti i sugrađani stariji od 60 godina moći će do kraja godine potpuno besplatno da koriste raznovrsne programe za rekreaciju, za šta je Sekretarijat za sport i omladinu izdvojio posebna sredstva, rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za sport i omladinu.

On je istakao da je Gradu Beogradu prioritet upravo rekreacija i to odmah nakon školskog sporta.

– Moramo mnogo više novca da ulažemo u rekreaciju, kako bismo manje ulagali u zdravstvo. Zainteresovani za ove besplatne programe mogu da se informišu preko sajtova sportskih centara i sajta Grada Beograda o tome koji sportski centri i satnice su u opticaju. Studenti bi trebalo da ponesu indeks, a kada su u pitanju sugrađani stariji od 60 godina, dovoljna je samo lična karta. Kada je o klizanju reč, u opticaju je „Olimp – Zvezdra” i ledena dvorana SRC „Tašmajdan”, a ostali centri su SKC „Obrenovac”, CFK „Vračar”, SPC „Novi Beograd”, SRC „Tašmajdan”, KSC „Pinki” i gotovi svi sportski centri u kojima postoje bazeni. Sekretarijat za sport i omladinu je izdvojio sredstva za tu namenu i pozvao bih sve sugrađane da ostvare svoje pravo i da se besplatno rekreiraju – rekao je Slavko Gak.

On je dodao da je napravljen pomak i u školskom sportu i da se već dve godine Grad Beograd trudi da omasovi školski sport.

– Uključili smo ovog puta i Sportski savez Beograda. Gradonačelnik i Grad Beograd napravili su jedan sporazum o besplatnim pregledima sa Republičkim zavodom za sport i medicinu. Do sada je pregledano 1.000 dečaka i devojčica i rezultati su zabrinjavajući. Grad Beograd će zato izdvojiti gotovo 30 miliona dinara upravo za sportski pregled dece, kako bi mogla nesmetano da se bave sportom i da se eventualno preventivno deluje – rekao je gradski sekretar za sport i omladinu.

Gak je najavio da će se za osnovce već tradicionalno organizovati besplatni kampovi i programi tokom zimskog raspusta, koje Sekretarijat za sport i omladinu organizuje kako sa sportskim centrima tako i sa udruženjima.

– Jedina promena je na planu obuke plivanja. Zimski raspust je podeljen u dva dela ove godine, a februar će biti mesec obuke plivanja, kada su osnovci i srednjoškolci na raspustu. Mi ćemo ceo mesec tražiti od klubova da nam dostave vaučere, gotovo 800 vaučera ćemo besplatno podeliti, kako bi roditelji mogli da vode decu. Ovoga puta to će biti u plivačkim klubovima, a ne u sportskim centrima, gde će i biti održana obuka za plivanje – istakao je Gak, koji se osvrnuo i na rad SRC „Pionirski grad”, i napomenuo da se ovaj centar vratio nameni odnosno deci, kao i da je direktor Ljubomir Jovanović za godinu dana uradio više nego što je urađeno za 30 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track