SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Bule Goncić novi direktor Ustanove kulture Vuk Karadžić
Foto: Beoinfo I Damir Dervišagić

Imenovan i direktor Hipodroma

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: Bule Goncić novi direktor Ustanove kulture Vuk Karadžić

Beograd -
BEOGRAD - Skupština grada započela je danas sednicu imenovanjem glumca Svetislava Goncića za vršioca dužnosti direktora Ustanove kulture Vuk Karadžić, dok će Igor Knežević u narednih šest meseci biti vršilac dužnosti direktora JP "Hipodrom Beograd".

Imenovani su i članovi odbora u nekoliko stalnih manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd. Skupština je razrešila i imenovala članove upravnih odbora u jednom broju javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i članove školskih odbora u jednombroju osnovnih i srednjih škola.

Beogradski parlament raspravljaće danas o tehnčkom rebalansu gradskog budžeta, o kriterijumima na osnovu kojih će opštine dobijati budžete za 2016. godinu i o ugovoru o javno-privatnom partnerstvu sa privatnim autobuskim prevoznicima.

Kada je reč o rebalansu, presednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je objasnio da postoje prihodi gradskih preduzeća i dobit koja se naplaćuje od njih, a postoji i deo neutrošenih sredstava iz ove godine.

"Ta neutrošena sredstva ili sredstva koja predstavljaju dobit, preraspodeljuju se na obaveze koje moramo pokriti, što se prvenstveno odnosi na vraćanje dugova od pre šest, sedam godina", naveo je ranije Nikodijević.

Na početku sednice odbornici DS su predložili da se izmeni Poslovnik kako bi se materijal odbornicima ubuduće slao elektronski, a pojedine tačke o imenovanjima iz skraćenog uvele u redovni postupak, što, međutim, nije usvojeno.

Predsednik Nikodijević je rekao da se o izmenama Poslovnika ne može raspravljati "ad hok", te da se o tome može razgovarati kada se usvoji novi Statut.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track