BALŠA BOŽOVIĆ: Malog kandidovati za Nobelovu nagradu zbog izjave o bugarskim turistima
Foto: Fonet

Rasprava o rebalansu budžeta

BALŠA BOŽOVIĆ: Malog kandidovati za Nobelovu nagradu zbog izjave o bugarskim turistima

Beograd -
BEOGRAD- Šef odborničke grupe DS Balša Božović predložio je danas da gradonačelnik Siniša Mali bude kandidat za Nobelovu nagradu, s obzirom na njegove najave da će Beograd za tri dana oko Nove godine posetiti 150.000 turista koji dnevno troše po 300 evra.

"Tri dana po 300 evra, puta 150.00 turista je 135 miliona evra. Molim predsednika Skupštine grada Nikolu Nikosijevića da hitno pošalje zahtev da Siniša Mali dobije Nobelovu nagradu jer je 135 miliona evra zaradio za tri dana", rekao je Božović tokom rasprave o rebalansu gradskog budžeta.

Božović je rekao i da Mali računa na 90.000 turista iz Bugarske, u kojoj je prosečna plata 360 do 370 evra, upitavši da li se može očekivati da oni dnevno troše po 300 evra.

On je podsetio i na reči gradonačelnika da će glavni grad od Beograda na vodi prihodovati 300 miliona evra za 30 godina.

"Ispada da Lepa Brena i Sigal za tri dana donose skoro polovinu onoga što će zaraditi Beograd na vodi za 30 godina", rekao je Božović. On je rekao i da se novac za organizovnje proslave Nove godine troši netransparentno, te da se iz budžeta daje 20 miliona dinara što je "najočigledniji primer korupcije".

Božović je rekao i da je prošle godine najveći kapitalni projekat bila novogodišnja jelka na Trgu Republike, za koju je avio kompanija "Er Srbija" dala 2,5 do tri miliona dinara "ali se sakrilo" da je vlada dala 160 miliona za "Er Srbiju".

Predsednik gradskog parlamenta Nikodijević odgovorio je Božoviću da kandidate za Nobelovu nagradu predlaže Nobelov komitet, a ne Skupština grada, te da je to "samo jedna od besmislica koje je Božović izgovorio".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja