DEVETA GODINA ZAREDOM: Bajkeri prerušeni u Deda Mrazeve podelili poklone deci u Sremčici
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Oduševili mališane

DEVETA GODINA ZAREDOM: Bajkeri prerušeni u Deda Mrazeve podelili poklone deci u Sremčici

Beograd -
Više od 300 motociklista obučenih u kostime Deda Mraza okupilo se danas ispred Skupštine grada odakle su se uputili ka Ustanovi za decu i mlade „Sremčica” kako bi štićenike ove ustanove i ove godine obradovali poklonima za Novogodišnje praznike.
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Prijateljstvo između članova moto organizacije BJBajkers i štićenika doma traje dugo, a ova novogodišnja, humanitarna, akcija organizuje se već devet godina, navodi se u saopštenju.

"Devet godina za redom Asocijacija BJBikers nesebično pruža podršku korisnicima Ustanove za decu i mlade "Sremčica" hrabreći nadu u njima da iskorače ka zajednici i budu njen deo. Svaki član bajkera je iz godine u godinu širio priču o korisnicima naše ustanove prenoseći uvek nove i lepše utiske sa naših novogodišnjih i uskršnjih akcija svojim prijateljima i porodicama", rekla je direktorka Ustanove, Milka Milovanović-Minić.

Ona je zahvalila bajkerima i svima koji podržavaju i pomažu rad te ustanove u nameri da stvorimo tolerantnije društvo i bolje mesto za život osobama sa intelektualnom ometenošću.

Ove godine motociklisti BJBikers moto-zajednice štićenicima doma doneli su paketiće, ali i pripremili kulturno edukativan program. Tradicionalno od 2007. godine, svake poslednje subote u kalendarskoj godini članovi moto zajednice BJBajkers obučeni u kostime Deda Mraza, okupljaju se i odlaze u organizovanoj koloni motocikala do Ustanove u Sremčici gde deci ometenoj u mentalnom razvoju dodeljuju novogodisnje paketiće, priređuju zabavni program i druže se tokom čitavog dana sa decom, navodi se u saopštenju.

Sutra će biti organizovana "Beogradska trka Deda Mrazeva" kada će Ulicom kralja Milana trčati ili šetati više od 3.000 Deda Mrazeva i Baba Mrazica. Kao i prethodnih godina, i ovogodišnja trka Deda Mrazeva je humanitarnog karaktera, pa će se prikupljati novčana sredstva za decu sa cerebralnom paralizom. Humanitarna akcija se odvija u saradnji sa Specijalnom bolnicom za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju. Biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi, a vozilo Instituta će biti postavljeno na platou ispred hotela "Balkan" od 10 do 14 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track