VESIĆ: Beograd spreman za prvi sneg!
Foto: Beoinfo

Zimska služba u pripravnosti

VESIĆ: Beograd spreman za prvi sneg!

Beograd -
BEOGRAD - Grad Beograd spreman je za najavljeni sneg u prestonici, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Zimska služba Beograd puta je u potpunosti spremna i u punoj je pripravnosti zbog najavljenih snežnih padavina, rekao je Vesić, a prenosi gradska uprava. "To gradsko preduzeće je u punoj priprvnosti četvrtog stepena za grad Beograd i trećeg stepena na obilaznici oko glavnog grada", rekao je Vesić.

On je naveo da "Beograd-put" u svojim bazama raspolaže sa 80 kipera i 32 multikara sa opremom, 14 utovarnih mašina za održavanje saobraćajnica u nadležnosti grada na teritoriji svih 17 opština, kao i 23 kipera i 11 utovarnih mašina na državnim putevima. Ukupno oko 300 radnika, angažovanih u dve smene po 12 sati, potpuno su spremni da čiste sneg sa gradskih saobraćajnica.

U bazama "Beograd-puta" ima dovoljno materijala i svih neophodnih resursa, istakao je Vesić i apelovao na vozače da budu oprezni i prilagode brzinu uslovima na putu, jer su najavljene padavine u narednih 48 sati. Prema njegovim rečima, za vreme novogodišnjih praznika JKP "Beograd-put" preventivno obilazi i posipa delove saobraćajnica koje su zbog niskih temperatura potencijalna opasnost od poledice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track