Đilas proglasio pobedu DS u Beogradu

odbranio titulu

Đilas proglasio pobedu DS u Beogradu

Beograd -
Želim da se zahvalim svima koji su glasali za našu listu i da kažem da ćemo nastaviti da radimo u korist svih Beograđana. Očekujemo da će u gradski parlament ući i naši partneri SPS-PUPS-JS i LDP.

BEOGRAD - Nosilac liste Demokratske stranke za Beograd Dragan Đilas kaže da je koalicija koja je vodila glavni grad u prethodne četiri godine pobedila na lokalnim izborima i da je lista DS dobila oko 36 odsto glasova.

"Nastavićemo da radimo u korist svih Beograđana. Zadovoljan sam procentom osvojenih glasova, koji prema našim projekcijama iznosi oko 36 odsto. Očekujemo da će u gradski parlament ući i naši koalicioni partneri Socijalističke partije Srbije i Liberalno demokratske partije", rekao je Đilas na konferenciji za novinare u izbornom štabu DS.

Đilas koji je i gradonačelnik Beograda, rekao je da su Ujedinjeni regioni Srbije na gradskim izborima ostali ispod cenzusa, ali da će im on dati nekoliko mesta na kvoti "njegove liste".

"Ponudiću predstavnicima URS da budu na listi jer smatram da bi tim koji je dobro radio trebalo da nastavi da radi", rekao je Đilas.

Đilas je naveo da je Srpska napredna stranka u Beogradu osvojila između 24 i 25 odsto glasova. Istakao je da u Beogradu nije vreme za slavlje, jer predstoji drugi krug izbora za predsednika Srbije i da pobeda na izborima u glavnom gradu ne bi značila ništa bez pobede kandidata DS Borisa Tadića na izborima za predsednika Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track