MALI NA PROMOCIJI NOVE OPREME: Ulaganjem u Gradsku čistoću Beograd će biti još čistiji
Foto: Beoinfo

Investirano 175 miliona dinara

MALI NA PROMOCIJI NOVE OPREME: Ulaganjem u Gradsku čistoću Beograd će biti još čistiji

Beograd -
BEOGRAD - JKP "Gradska čistoća" uložila je 175 milona dinara u nabavku nove opreme, automatizovane kamione za pražnjenje kontejnera i reciklažna ostrva, koja je danas predstavljena i demonstrirana pred gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim na Banovom brdu.

"Kupujemo iz uštede koju smo ostvarili u 'Gradskoj čistoći', ni dinara iz kredita," rekao je gradonačelnik i najavio kupovinu nove opreme i zamenu 2.000 novih kontejnera do kraja godine od ukupno 22.000, koliko ih ima u gradu.

"Želimo da ulažemo u novu opremu, nove tehnologije, da se približimo svetskim metropolama i da ovaj grad napravimo još čistijim i lepšim," poručio je Mali.

Direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović kaže da se nastavlja sprovođenje sistema reciklaže i pripadne selekcije postavljanjem novih šest ostrva na opštini Čukarica, a ukupno 30 u gradu Beogradu.

"Za sada imamo 55 reciklažnih ostrava. To će se širiti dalje sa podzemniom kontejnerima koji će biti u nardenom periodu prenamenjeni za reciklažu," najavio je Bogdanović postavljanje 700 kontejnera 1.1 metara kubinih sa nožnim otvaranjem i 790 kontejnera zapremine 3.2 kubika s "digitalizovanim" načinom pražnjenja.

Predsednik GO Čukarica Srđan Kolarić zahvalio se gradonačelniku i Bogdanoviću na novim sudovima za komunalni otpad jer, kako kaže, opština brine o ekologiji, a ne može bez pomoći skupštine grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track