(FOTO) UDOMLJAVANJE PASA IZ PRIHVATILIŠTA Mali: Podrška odgovornom vlasništvu i usvajanju
Foto: Beoinfo

U Tašmajdanskom parku

(FOTO) UDOMLJAVANJE PASA IZ PRIHVATILIŠTA Mali: Podrška odgovornom vlasništvu i usvajanju

Beograd -
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i odbornik u Skupštini grada Aleksandar Jovičić prisustvovali su danas akciji usvajanja napuštenih pasa iz gradskih prihvatilišta JKP „Veterina Beograd” u Tašmajdanskom parku.
1 / 5 Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je rekao da je cilj današnje akcije afirmacija odgovornog vlasništva, kao i udomljavanje deset pasa koji su trenutno u prihvatilištu grada Beograda.

- Od početka prošle godine više od 550 napuštenih pasa je našlo svoje vlasnike kroz ovakve akcije. Mi smo plemeniti onoliko koliko pomažemo drugima, posebno životinjama, jer ljubav koju dobijamo od njih i pružamo im, čini nas boljim ljudima. Sa ovakvim akcijama ćemo nastaviti, a planiramo i aktivnosti u vezi sa obeležavanjem napuštenih pasa i sterilisanjem. Na ovaj način pokazujemo da brinemo o životinjama, kao i o sugrađanima koje te životinje imaju – istakao je Mali i zahvalio svima koji su se pridružili ovoj akciji, kao i onima koji je organizuju.

Siniša Mali je pozvao Beograđane da se priključe ovakvim aktivnostim tokom cele godine kako bi što veći broj pasa dobio svog vlasnika i bolje uslove za život.

Aleksandar Jovičić je kazao da je gradonačelniku podneo inicijativu, koja je i prihvaćena, da se u Pionirskom parku napravi parkić za pse po uzoru na Tašmajdanski.

- To je važna stvar i humanost je pokazana na delu. Gradonačelnik je prihvatio inicijativu SNS-a da u Beogradu ima više parkića za pse – naglasio je Jovičić.

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić je istakao da to preduzeće u poslednje dve godine pojačalo akciju sterilisanja, čipovanja, vakcinacije.

- Gradonačelnik i gradski menadžment imaju sluha za naše ideje, a upravo ova akcija je dokaz tome. Udomljavanjem naših pasa, koji su socijalizovani i naučeni svemu, dajete im šansu i pružate ljubav. Za uzvrat ćete dobiti nešto najvrednije – mahanje repom kada se vratite kući – objasnio je on.

Akciju odgovornog vlasništva i usvajanja pasa organizuje Grad Beograd – JKP „Veterina Beograd” i Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, sportski Agiliti klub „Singidunum”.

MALI: Beograd će dobiti još jedan park za pse

Beograd će za 15 do 20 dana u Pionirskom parku dobiti još jedan parkić za pse, po uzoru na onaj koji već postoji u Tašmajdanskom parku.To su danas najavili gradonačelnik Siniša Mali i šef odborničke grupe SNS u Skupstini grada Beograda Aleksandar Jovičić, koji su prisustvovali akciji udomljavanja napuštenih pasa iz Gradskog prihvatilišta koja je održaana u Tašmajdanskom parku.

Jovičić je rekao da je to važna stvar, da je humanost pokazana na delu i da je gradonačelnik prihvatio inicijativu SNS da u Beogradu ima više parkića za pse. Kako su rekli, u narednih 15 do 20 dana biće obezbeđeni uslovi da se isti parkić iz Tašmajdanskog parka napravi i u Pionirskom.Mali je rekao da je od početka prošle godine udomljeno više od 550 napuštenih pasa, a da je cilj današnje akcije afirmacija odgovornog vlsništva i da se udomni 10 pasa koji su trenutno u prihvatilištu grada Beogarda.

"Veliki smo i plemeniti onoliko koliko pomažemo drugima, a životinjama posebno", rekao je Mali i pozvao građane da se pridruže i ovakvim acijama tokom cele godine kako bi što veći broj pasa našao svoje vlasnike.Dodao je i da Gradska uprava ima veliki broj aktivnosti na obeležavanju napuštenih pasa i sterilizaciji i da je to primer odgovorne politike grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track