AERODROM NIKOLA TESLA: Letnji red letenja od sutra na snazi
Foto: Nebojša Mandić

Nova sezona

AERODROM NIKOLA TESLA: Letnji red letenja od sutra na snazi

Društvo -
BEOGRAD - Letnji red letenja na Aerodromu "Nikola Tesla" stupa na snagu u nedelju 27. marta i primenjivaće se do 29. oktobra ove godine, a u novoj sezoni biće više novih destinacija sa tog aerodroma.

U redovnom putničkom saobraćaju planirano je da saobraća 25 kompanija prema 62 grada, odnosno 67 aerodroma u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Severnoj Africi i na Bliskom Istoku, saopštila je danas Pres služba Aerodroma "Nikola Tesla".

Veliki porast u obimu saobraćaja tog aerodroma očekuje se u najfrekventinjem periodu od 15. juna do 15. septembra kada će, u redovnom saobraćaju, biti iznad pet odsto letova više nego 2015. Pored toga, prema preliminarnom rasporedu, čarter saobraćaj će biti bogatiji za oko 10 novih destinacija, što otvara mogućnost izuzetno visoke stope rasta broja putnika tokom leta, navodi se u saopštenju.

Najveća novina u redu letenja je uvođenje direktnih letova nacionalne aviokompanije "Er Srbija" za Njujork koji će se od 23. juna obavljati pet puta nedeljno, dok u drugoj polovini juna "Er Srbija" otvara i nove linije za Sankt Peterburg, Kijev, Ohrid i Hamburg. Kompanija "Viz er" već od 28. marta otvara novu destinaciju, te će tako dva puta nedeljno sletati na aerodrom Karlsrue u nemačkom gradu Baden Baden.

Nacionalni prevoznik će, tokom trajanja nastupajuće letnje sezone, uvećati broj nedeljnih letova ka Berlinu, Amsterdamu, Dizeldorfu, Bukureštu, Sofiji i Tirani, a u špicu turističke sezone biće povećan broj letova ka Splitu, Dubrovniku, Puli, Tivtu i Malti. Inostrani avioprevoznici će, takođe, uvećati kapacitete na svojim linijama, pa tako aviokompanija "Norvedžijan er šatl" povećava broj nedeljnih letova za Oslo sa dva na tri, a "Flajdubai" će u letnjoj sezoni uvesti dodatni četvrti nedeljni let za Dubai.

I "Tarom" povećava broj nedeljnih frekvencija za Bukurešt, dok će "Katar ervejz" ovog leta direktno leteti za Dohu četiri puta nedeljno, bez međusletanja u Sofiji. "Ural erlajns" će, prvi put u letnjem redu letenja, leteti prema moskovskom aerodromu "Domodedovo" dva puta nedeljno. Sve informacije o letnjem redu letenja putnici mogu dobiti na internet prezentaciji www.beg.aero ili u Službi informacija pozivom na broj telefona 011/209-4444.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track