STARTOVALA NOVA LINIJA 607: Od Pohorske do Surčina na svakih 100 minuta
Foto: Nebojša Mandić

Na liniji će raditi jedno vozilo

STARTOVALA NOVA LINIJA 607: Od Pohorske do Surčina na svakih 100 minuta

Beograd -
BEOGRAD - Od jutros je uspostavljena nova redovna linija javnog prevoza 607 od postojećeg terminusa "Novi Beograd/Pohorska" do Surčina.

Direkciji za javni prevoz je od GO Surčin dostavljen zahtev da se razmotre i opredele uslovi za povezivanje stanovnika naselja Radiofar direktnom linijom JLPP-a sa matičnom opštinom Surčin, pre svega iz razloga što je u postojećim uslovima građanima za rešavanje svojih osnovnih prava i obaveza u nadležnoj gradskoj opštini bio potreban značajan vremenski interval i korišćenje najmanje dve linije JLPP-a, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Naknadnom analizom, stručne službe su takođe konstatovale da je usvajanjem PDR-a industrijske zone započeta izgradnja objekata, čime se takođe uvećava potreba za boljom prostornom pristupačnošću i vezom ovog područja sa drugim delovima grada.

Kao rešenje za bolje opsluživanje ovog naselja javnim prevozom, predloženo je uspostavljanje nove linije JLPP-a, koja će povezivati GO Surčin sa Novim Beogradom preko Aerodroma "Nikola Tesla" i naselja Radiofar.

Trasa linije 607 je: Novi Beograd /Pohorska/ - Goce Delčeva - Bulevar Mihajla Pupina - Omladinskih brigada - Auto-put (Beograd-Šid) - Put za aerodrom - Aerodrom "Nikola Tesla" - Put za aerodrom - Vojvođanska u Surčinu - Braće Nikolić - Surčin.

Linija će se u dolasku sa Novog Beograda zaustavljati i ispred terminala Aerodroma "Nikola Tesla", čime se podiže kvalitet pristupačnosti korisnika i ovom objektu. Na liniji će raditi jedno vozilo sa vremenom obrta od 100 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track