NEĆE PROMENU: Beograđanin podneo tužbu protiv Komisije za nazive trgova i ulica
Foto: Marina Lopičić

Čeka 8. jul za odluku

NEĆE PROMENU: Beograđanin podneo tužbu protiv Komisije za nazive trgova i ulica

Beograd -

BEOGRAD - Beograđanin Filip Mladenović tužio je Komisiju za spomenike i nazive trgova i ulica i nadležno ministarstvo zbog promene naziva Ulica Pohorska i Goce Delčeva na Novom Beogradu u Generala Ždanova i Maršala Tolbuhina.

- Uprkos masovnom protivljenju stanovnika ulica Pohorska i Goce Delčeva, peticijama, obraćanjima medijima, apelima nadležnim ustanovama, zahtevu Zaštitniku građana, podršci predsednika opštine Novi Beograd... Skupština grada Beograda promenila je nazive ove dve ulice. Iskoristio sam ustavom i zakonom garantovano građansko pravo i tužio Komisiju za spomenike i nazive trgova i ulica i nadležno ministarstvo Upravnom sudu zbog grubog kršenja odredbi člana 94. Zakona o lokalnoj samoupravi - kaže Mladenović.

Kako kaže, Upravnom sudu je uputio i zahtev za odlaganje izvršenja rešenja, odnosno promene naziva ulica. Prema Zakonu o upravnim sporovima, član 23, stav 2, po zahtevu za odlaganje izvršenja Upravni sud odlučuje rešenjem, najkasnije u roku od pet dana od dana prijema zahteva.

- Dakle, čekam sledeći petak, 8. jul 2016. godine - odlučan je Mladenović.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track