UNICEF FER PLEJ TURNIR: Prikupljeno 900 000 dinara za pomoć roditeljskoj telefonskoj liniji
Foto: Milan Rašić

Tradicionalna priredba

UNICEF FER PLEJ TURNIR: Prikupljeno 900 000 dinara za pomoć roditeljskoj telefonskoj liniji

Beograd -

BEOGRAD – Na tradicionalnom UNICEF-ovom Fer plej turniru u basketu, koji je održan juce na Kalemegdanu, prikupljeno je 900.000 dinara za podršku radu Roditeljske telefonske linije (0800 007 000) – besplatnog servisa koji roditeljima obezbeduje strucnu pomoc u prevazilaženju svakodnevnih problema tokom odrastanja njihove dece.

Na turniru su se nadmetale 24 ekipe - predstavnici kompanija, a zahvaljujuci njihovom ucešcu prikupljene su nove donacije. One ce pomoci da Roditeljska telefonska linija, koja trenutno radi svakoga dana od 17 do 20 casova, proradi punim kapacitetom.

Ucesnici ovogodišnjeg Fer plej turnira su bili posebno inspirisani uspehom naših košarkaških reprezentacija na Olimpijadi u Riju, a svi timovi su zajedno promovisali vrednost sporta, košarke, timskog duha, saradnje i fer pleja.

Foto: Milan Rašić
Foto: Milan Rašić

„UNICEF ima dugu tradiciju organizovanja i ucešca u sportskim aktivnostima, kako u Srbiji, tako i globalno. Zbog toga je ovaj dogadaj važna karika u obeležavanju sedam decenija našeg postojanja i rada. Sport nas ujedinjuje i podseca na važnost solidarnosti, tolerancije, timskog duha i dobre saradnje. Zahvaljujuci Fer plej turniru, UNICEF je, zajedno sa partnerima iz korporativnog sektora, napravio tim koji cini dobre stvari za našu decu. Ove godine, prikupili smo novac za podršku radu besplatne Roditeljske telefonske linije. Tako smo direktno pomogli unapredenju roditeljstva i dobrobiti svakog deteta u našoj zemlji“ istakla je Vesna Savic Ðukic, šefica Odseka za saradnju sa privatnim sektorom UNICEF-a u Srbiji i zahvalila se svim ucesnicima Turnira.

UNICEF se širom sveta finansira iskljucivo iz dobrovoljnih donacija – vlada, vladinih agencija, fondacija, korporativnog sektora i pojedinaca. U našoj zemlji, UNICEF sprovodi sveobuhvatne i dugorocne programe koji su usmereni na podršku državi da obezbedi zdravo odrastanje svakog deteta, optimalan razvoj u ranom detinjstvu, kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, odgovarajucu socijalnu zaštitu dece i porodica, kao i socijalno ukljucivanje marginalizovane dece i adolescenata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track