ZAPOSLENI U DOMU ZDRAVLJA VOŽDOVAC PODNOSE PRIJAVU Inspektor nam je uspaničio pacijente
Foto: Aleksandar Jovanović

Pobunili se

ZAPOSLENI U DOMU ZDRAVLJA VOŽDOVAC PODNOSE PRIJAVU Inspektor nam je uspaničio pacijente

Beograd -

Lekari podnose tužbu protiv dr Aleksandra Stojanovića jer ih je, kako kažu, okrivio da rade sa prljavim instrumentima

Kolegijum lekara Doma zdravlja Voždovac odlučio je da podnese prijavu protiv inspektora Ministarstva zdravlja dr Aleksandra Stojanovića, koji je u izveštaju vanredne kontrole te ustanove između ostalog naveo da higijena nije na zavidnom nivou i da lekari koriste prljave instrumente!

Zbog ovih skandaloznih optužbi, koje su potom iznete u medijima, predložena je smena v. d. direktorke dr Nade Jovanović Vasiljević, koja se na čelu DZ Voždovac nalazi pet i po godina. Kolegijum je ogorčen zbog Stojanovićevih navoda, za koje tvrdi da su apsolutno netačni, kao i da su narušili ugled njihove ustanove i izazvali paniku među pacijentima, koji se broje stotinama hiljada.- Kolegijum ne želi da komentariše odluku o smeni direktorke jer to nije u našoj nadležnosti. Međutim, ono što je naznačeno kao razlog njene smene direktno se tiče svih zaposlenih. Naša ustanova jedna je od retkih u Srbiji koja ima centralnu parnu sterilizaciju, a sav materijal i instrumenti se pakuju po najvišim standardima - navedeno je između ostalog u saopštenju DZ Voždovac.

Zaposleni posebno ističu da se Stojanović u „kontroli“ zadržao svega pola sata.- Svaki instrument se vakuumira u kesi i na sebi ima kontrolnu traku koju kao fiskalni račun izbaci aparat za sterilizaciju. Svaki instrument se otvara pred pacijentom, a otpadni materijal se uništava u našem pogonu za koji smo među prvima dobili dozvolu - kazala je Ivana Slavković, inženjer zaštite životne sredine u DZ Voždovac.Dr Stojanović je bio nedostupan za komentar.I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track