Pet godina kampanje Lift nije igračka
Foto: Beoinfo

Lift nije igračka

Pet godina kampanje Lift nije igračka

Beograd -
Javno preduzeće „Gradsko stambeno” predstavom „Lift nije igračka” obeležilo je mali jubilej – završetak pete sezone sprovođenja kampanje

BEOGRAD - U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” na Starom gradu održana je završna predstava „Liftovanje” u školskoj 2011/12. godini.

Ovom predstavom Javno preduzeće „Gradsko stambeno” obeležilo je mali jubilej – završetak pete sezone sprovođenja kampanje „Lift nije igračka”. Zatvarajući ciklus od deset predstava za ovu školsku godinu, prisutnima se obratio zamenik direktora JP

„Gradsko stambeno” Veselin Marković i zahvalio predstavnicima beogradskih škola i medija što već petu godinu zaredom podržavaju ovu inicijativu „Stambenog”.

– Iako je prosečna starost beogradskih liftova 38 godina, što znači da ni stanje liftova nije na zavidnom nivou, želimo da učinimo sve što je u našoj moći da sačuvamo bezbednost i sigurnost najmlađih. Ove godine nismo imali nijedan prijavljen slučaj povređivanja deteta u liftu, a naš jedini cilj je da tako i ostane.

Nadamo se da predstavom „Liftovanje” u velikoj meri doprinosimo tome – istakao je Marković.

Nosilac kampanje je predstava „Liftovanje”, koju je do danas pogledalo preko pet hiljada učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola iz deset centralnih beogradskih opština. Predstavom se promoviše bezbednost najmlađih školaraca, sa ciljem podizanja njihove svesti o pravilnoj upotrebi lifta i isticanja značaja kulture stanovanja.

Predstava već godinama nailazi na sjajan odziv najmlađih beogradskih osnovaca, jer je specijalno prilagođena njihovom uzrastu. Glavni glumci su Marko i Sanja koji pribegavaju raznim nestašlucima u liftu. Vila Liftila i Joca, majstor Javnog preduzeća „Gradsko stambeno”, na situacionim primerima zajedno sa decom dolaze do zaključka šta je neophodno uraditi kada se lift zaglavi, kako je neophodno ponašati se u liftu, ali mališane uče i osnovnim pravilima stambenog bon-tona. Svaka predstava se završava taktovima već poznate, za ovu priliku specijalno komponovane pesme „Lift nije igračka”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track