Dobrovoljno davanje krvi za vikend ispred Zoološkog vrta

Dobrovoljno davanje krvi za vikend ispred Zoološkog vrta

Beograd -
Prepoznatljivi crveni transfuziomobil će toga dana biti parkiran na samom ulazu u Vrt dobre nade na Kalemegdanu

BEOGRAD - Ispred ulaza u Zoološki vrt na Kalemegdanskoj tvrđavi sutra će svi građani Beograda moći da od 10 do 14 časova pomognu humanitarnu akciju dobrovoljnog davanja krvi koju organizuje Institut za transfuziju krvi Srbije, u saradnji sa JP „Beogradska tvrđava”.

Prepoznatljivi crveni transfuziomobil će toga dana biti parkiran na samom ulazu u Vrt dobre nade na Kalemegdanu, a svi oni koji toga dana odluče da doniraju svoju krv, dobiće na poklon po jednu besplatnu ulaznicu za Beogradski zoološki vrt, koju će moći da iskoriste u narednih mesec dana.

Kontinuirano, blagovremeno i efikasno snabdevanje zdravstvenih ustanova i bolesnika bezbednom krvlju predstavlja veoma važan preduslov za funkcionisanje zdravstvenog sistema svake zemlje. To znači da je broj davalaca krvi od opšteg društvenog značaja, a obezbeđenje dovoljne količine krvi i lekova dobijenih iz krvi za svaku zemlju predstavljaju njeno nacionalno bogatsvo.

JP „Beogradska tvrđava” sa zadovoljstvom pomaže akciju dobrovoljnog davanja krvi, kao i druge slične dobrotvorne inicijative. Svojim društveno odgovornim delovanjem nastoji da pomogne organizacijama i pojedincima kojima je pomoć neophodna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track