Rođene prve bebe čiji roditelji dobijaju po 1.200 evra

Jagodina

Rođene prve bebe čiji roditelji dobijaju po 1.200 evra

Srbija -
Pravo na finansijsku pomoć ostvariće roditelji novorođene dece koja će biti rođena od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, a koji na teritoriji Jagodine imaju prebivalište najmanje dve godine

JAGODINA - U porodilištu Opšte bolnice u Jagodini rođene su prve bebe čiji će roditelji po odluci Skupštine grada, koja je danas stupila na snagu, iz budžeta dobiti po 1.200 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Rođena su dva zdrava dečaka. Prvi je iz porodice Birkanović - Andrić iz Rajkinca, rođen rano jutros u 04.43 minuta, dok je drugi iz porodice Jeremić iz Ribara, koji je rođen u 09.33 sata, izjavila je načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo dr Mirjana Milas, i istakla da su i majke "dobro i zdravo".

Odluku su odbornici Skupštine grada doneli 5. oktobra prošle godine jednoglasno, "u cilju povećanja nataliteta".

Prema ovoj odluci, "pravo na finansijsku pomoć ostvariće roditelji novorođene dece koja će biti rođena od 1. juna do 31. decembra 2012. godine, a koji na teritoriji Jagodine imaju prebivalište najmanje dve godine".

Sredstva za isplatu ove pomoći obezbeđena su u budžetu grada za ovu godinu, a o sprovođenju odluke "staraće se Gradska uprava, Odeljenje za društvene delatnosti i Odeljenje za privredu, budžet i finansije", piše u odluci.

Roditelji novoređančadi u Jagodini su do sada iz budžeta grada, dobijala 200 evra, a godišnje se rodi oko 1.000 dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track