Dogovorena podrška Madrida projektu Beograd 2020

Beograd 2020

Dogovorena podrška Madrida projektu Beograd 2020

Beograd -
Predstavnici projekta „Beograd 2020” Aleksandar Peković i Marko Maršićević predstavili su projekat kandidature generalnoj direktorki Sektora za planiranje i evaluaciju grada Madrida Karloti Alvarez Baso

BEOGRAD - U Gradskoj kući u Madridu u petak, 1. juna, u prisustvu ambasadorke Republike Srbije u Madridu Jele Baćović, predstavljen je projekat kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, saopšteno je iz pres službe „Beograd2020”.

Predstavnici projekta „Beograd 2020” Aleksandar Peković i Marko Maršićević predstavili su projekat kandidature generalnoj direktorki Sektora za planiranje i evaluaciju grada Madrida Karloti Alvarez Baso.

Ekspert za oblast kulture i dobar poznavalac projekta EPK, Alvarez Baso prepoznala je vrednosti našeg projekta i istakla značaj jače saradnje dva grada.

Dogovorena podrška kandidaturi Beograda za EPK biće tehnički realizovana u narednim danima, čime Beograd dobija dvanaestog evropskog partnera, špansku prestonicu Madrid, ujedno i prvog saveznika iz jugozapadne Evrope.

– Saradnja Beograda i Madrida predstavlja veliku šansu u domenu kulturne i naučne saradnje, kao i razmene u oblasti turizma. Stara i bogata kultura Iberijskog poluostrva predstavlja važan okvir i daje veliku inspiraciju za buduću saradnju. Spojili smo različite gradove i kulture do sada.

Od Baltika preko Atine do hispano kulture na jugozapadu. To otvara velike mogućnosti za dalji razvoj i značajnu međunarodnu ulogu Beograda – izjavio je Aleksandar Peković, predsednik Odbora „Beograd 2020”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track