Učenici naučili šta je reciklaža
Foto: KURIR

Reciklaža

Učenici naučili šta je reciklaža

Beograd -
Predstava je deo kampanje JKP „Gradska čistoća” i Pozorišta „Dečja zemlja”, čiji je cilj da najmlađe, na njima razumljiv način, uputi u to šta je reciklaža, zaštita životne sredine i pravilno odlaganje otpada

BEOGRAD- Treća sezona predstave „Prljavo ili čisto nije isto” završena je igranjem u Osnovnoj školi „Petar Kočić”.

Predstava je deo kampanje JKP „Gradska čistoća” i Pozorišta „Dečja zemlja”, čiji je cilj da najmlađe, na njima razumljiv način, uputi u to šta je reciklaža, zaštita životne sredine i pravilno odlaganje otpada.

Glumci Jovica Tišma, Boda Ninković i Marija Veljković pesmom, igrom i zanimljivim dijalozima objašnjavaju kako se pravilno odlaže smeće, kako se čuvaju kontejneri, šta je reciklaža i koji je njen značaj za životnu sredinu.

Deca na licu mesta mogu da sakupe otpad i odlože ga u odgovarajuće kante za separaciju. Kroz vesele songove i praktične primere, osnovci stiču nova znanja o zaštiti okruženja i usvajaju osnove takozvanog bontona čistoće.

Predstava je namenjena učenicima drugog i trećeg razreda. Samo u ovoj sezoni, uz „Dečju zemlju” su pevali i igrali mališani iz deset škola, a od početka projekta trupa je obišla 79 škola iz svih gradskih opština.

Pored osnovnih, predstava je izvedena i u 11 škola u kojima nastavu pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track