(FOTO) ZIMSKA IDILA UMESTO SANKI: Evo kako ovaj Beograđanin vodi ćerke u vrtić
Foto: Printscreen FB

Lepše je na svežem vazduhu

(FOTO) ZIMSKA IDILA UMESTO SANKI: Evo kako ovaj Beograđanin vodi ćerke u vrtić

Beograd -

Da se snegu najviše raduju mališani odavno je poznato, ali ovaj otac iz Beograda dokazao je da krilatica "Ako je zima, nije lav" odlično funkcioniše i u praksi.

Prve pahulje u prestonici su se zadržale baš na dan kada je zima i zvanično počela, a Marko je iskoristio priliku da sa ćerkama, na putu ka obdaništu, odmah iskusi prazničnu čaroliju u svom pravom ruhu, ali i dokaže da se može brže i lakše i bez kola. On je na Fejsbuk stranici "Ulice za bicikliste" postavio sliće koje najbolje ilustruju oduševljenje devojčica "malim autom", kako zovu prikolicu kojom ih otac biciklom vozi u vrtić.

Foto: Facebook/Printscreen
Foto: Facebook/Printscreen

"Ovako ja i deca skoro svaki dan u obdanište i nazad. Daleko je 4.5 kilometara od kuće. Kad je počela zima namontirao sam im ćebad iz dva dela tako da imaju toplo i ispod i preko sebe i da mogu lepo da ih ušuškam. Toplije im je nego kad idu autom, jer se prikolica brže zagreje. Kada je snegovito ili vlažno idemo siti bajsom, jer ima šire gume. Kada je suvo vučem ih drumskom biciklom. Deci je naravno super i više vole da idu prikolicom nego autom. Ako bude par dana kiše ili nekih obaveza koje iziskuju auto odmah kreću da pitaju kad ćemo ponovo "malim autom" (njihov naziv za prikolicu). Danas su naravno bile oduševljene "snegom" i cičale su od sreće tokom cele vožnje. Prikolicu ostavim u vrtiću, pa nastavim na posao", objasnio je ovaj brižni tata.

Njegov post lajkovalo je više stotina ljudi, a po komentarima ispod vidi se da je dao dobru ideju i drugim roditeljima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: BEO GRAD...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track