(FOTO) DOBRO SE DOBRIM NE VRAĆA Pogledajte kako maloletni vandali DEMOLIRAJU najhumaniju zgradu u BG
Foto: PrintScreen Facebook

(FOTO) DOBRO SE DOBRIM NE VRAĆA Pogledajte kako maloletni vandali DEMOLIRAJU najhumaniju zgradu u BG

Beograd -

Stanari "najhumanije" beogradske zgrade koja se nalazi u Bulevaru despota Stefana na broju 68 požalili su se putem svoje Fejsbuk stranice na incident koji su zabeležile nadzorne kamere.

Deca iz komšiluka pokidala su aparat za kontrolu ulaza u zgradu.

“U utorak, 07. 02. u 22.35 časova grupa dece, divljaka, je učestvovala u vandalskom činu kidanja aparata za kontrolu ulaza u zgradu. To su deca iz komšiluka koji se sakupljaju na velikom parkingu, prema Botaničkoj bašti, i koje smo do sada mnogo puta prijavljivali policiji zbog haosa koji su pravili.”

“Na drugoj slici smo prepoznali ćerku poznate spisateljice. Slučaj smo prijavili policiji, podnećemo krivičnu prijavu i tražiti nadoknadu štete.”

Stanari ove zgrade su inače dobitnici ovogodišnje Plakete za najplemenitiji podvig godine. Oni su prikupili pomoć za Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, pomoć za poplavljene u Obrenovcu, skupljali su plastične čepove u akciji “Čep za hendikep”.

U avgustu prošle godine su za jedan dan sakupili novac i kupili dve klime za porodilište na Zvezdari, a u planu je kupovina posteljine za porodilje i bebe…

Kontrola na ulazu je ubrzo popravljena, ali je ceo incident ostavio gorak ukus u ustima stanara.

“U danu kada smo dobili Plaketu za najhumaniji podvig godine, dogodilo nam se nešto ovako. Da li više bilo šta ima smisla?”, pitaju se stanari ove zgrade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track