Đilas: Beograd nema problem da vraća svoje kredite

Zaduženost

Đilas: Beograd nema problem da vraća svoje kredite

Beograd -
Beograd je zadužen 500 miliona evra, kada uporedite zaduženost po glavi stanovnika Beograda i Madrida ili Njujorka njihova je 10 ili 50 puta veća, naveo je Đilas

BEOGRAD - Novoizabrani gradonačelnik prestonice Dragan Đilas poručio je da će nastaviti borbu za bolji Beograd, istakavši da glavni grad Srbije nema nikakvih problema da vraća svoje kredite.

"Beograd je zadužen 500 miliona evra, kada uporedite zaduženost po glavi stanovnika Beograda i Madrida ili Njujorka njihova je 10 ili 50 puta veća", naveo je Đilas.

On je istakao da Beograd nema nikakvih problema da vraća svoje kredite, jer se on i ulažu u konkretne stvari.

"Nastavićemo da radimo ono što smo i do sada radili, borbu za bolji Beograd, da se bavimo ljudima i njihovim problemima, da razvoj infrastrukture pretvorimo u dobru osnovu za ekonomski razvoj grada", naveo je Đilas.

"Već smo uveli niz socijalnih mera koje sada postoje samo u Beogradu - pomoć porodiljama, trudnicama, penzionerima. Sada želimo da se bavimo pre svega privredom", dodao je gradonačelnik i kao pozitivan primer izdvojio PKB.

On je najavio da će Beograd pokušati da izdvajanjima za penzionere obuhvati veći deo populacije, ukazavši da će od septembra deca imati jedan komplet udžbenika u školi, a drugi kod kuće.

Prema njegovim rečima, u glavnom gradu biće nastavljena gradnja - do kraja godine će biti završena petlja Radnička, a tu su i rekonstrukcija Slavije, most Zemun-Borča, obilaznica oko Beograda.

Đilas je zaključio da nakon toga uz obilaznicu treba napraviti privredne parkove i komercijalne zone i pokrenuti privredu da bi na kraju bilo dovoljno novca da se, između ostalog, kupe udžbenici za svu decu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track