OSTAJEMO BEZ POSLASTICE: Beograđani ovog leta neće moći da jedu SLADOLED na ADI?! Evo zbog čega...
Foto: Aleksandar Jovanović Cile I Profimedia

Razočaravajuća vest

OSTAJEMO BEZ POSLASTICE: Beograđani ovog leta neće moći da jedu SLADOLED na ADI?! Evo zbog čega...

Beograd -

Beograđani bi predstojećeg leta na Adi Ciganliji mogli da ostanu bez sladoleda pošto se nijedna forma nije javila na tender za iznajmljivanje 22 mesta za frižidere.

Javni konkurs je istakao pre četiri dana, a juče se u upravnoj zgradi JP "Ada Ciganlija", na otvaranju ponuda, niko osim komšija nije pojavio.

" Nijedna ponuda nije stigla u naše preduzeće, niko se nije prijavio na tender. Komisija će napraviti izveštaj koji će predati Nadzornom odboru, pa ćemo dalje postupati po njihovoj odluci", rekli su iz komisije.

Proizvođači sladoleda su, po svemu sudeći, izračunali da im se ne isplati da plate čak 32 miliona dinara bez PDV-a ili oko 300.000 evra za predviđene 22 lokacije oko Savskog jezera, odnosno za najskuplji kvadrat u celoj prestonici.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Predviđena početna cena na javnom nadmetanju bila je ista kao i 2016. kada je jedan domaći proizvođač ledenih poslastica iskeširao traženu sumu, dok su ranijih godina dve firme praktično delile posao, pa je jedna imala monopol na makiškoj, a druga na suprotnoj obali. Svaka sa po 11 frižidera.

Po svemu sudeći JP "Ada Ciganlija" će biti primorana da raspiše još jedan krug tendera i to sa nešto nižom cenom kako bi privolela neku od kompanija da se uključi u posao. U suprotnom budžet JP "Ada Ciganlija" bi mogao da bude prosto probušen bez odavno predviđenih nekoliko stotina hiljada evra, a posetioci uskraćeni za sladolede na "beogradskom moru".

Ukoliko se nijedna firma ne javi na naredne tendere, mogla bi da profitira kompanija koja oko Savskog jezera ima nekoliko svojih štandova sa sladoledom na točenje ili vlasnici kafića i restorana koji bi poslasticu nudili u svojim lokalima.

(Blic/Miroslava Brkić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track