RADOVI NA BANJICI: Uređuju se putevi, u planu i sređivanje parkinga i ulične rasvete
Foto: Jutjub Printskrin

Puno posla

RADOVI NA BANJICI: Uređuju se putevi, u planu i sređivanje parkinga i ulične rasvete

Beograd -

BEOGRAD - U toku je asfaltiranje nekategorisanih puteva, pristupnih i internih saobraćajnica na Banjici.

Radove u Bulevaru oslobođenja od broja 150 do broja 156, obišao je i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Radovi na uređenju puteva počeli su pre deset dana, a Savić kaže da je opština na inicijativu građana započela rekonstrukciju prilaznih puteva koji nisu obnavljani od izgradnje naselja.

Savić je istakao da je izdvojeno 80 miliona dinara kako bi se uredilo oko 20 prolaza na Banjici, a zatim će se raditi i na Mitrovom Brdu, u Braće Jerković i naselju Kumodraž.

"Voždovac je svojom odgovornom politikom, onako kako je sprovode vlada i Grad, odlučila da preuzme nadležnost nad nekategorisanim putevima i da uredi prolaze između zgrada i garaža, kako bi građani mogli da ih koriste nesmetano i bezbedno", rekao je Savić, koji je radove obišao sa članom Veća zaduženim za saobraćaj Reljom Ognjenovićem.

Nakon prve faze radova, koji bi trebalo da budu završeni do kraja septembra, opština će urediti parkinge, a u trećoj fazi pristupiće se rekonstrukciji ulične rasvete.

Pripremni radovi na rekonstrukciji prilaznih puteva završeni su u Bulevaru oslobođenja 39 - 43, a asfaltiranje će biti urađeno tokom vikenda.

U narednom periodu radiće se pristupni putevi u Bulevaru oslobođenja 60 - 66, 76 - 82 i 106 - 112, kao i parking u Paunovoj ulici preko puta bloka 72 - 86, parking u Crnotravskoj ulici kod pijace i blokovi 1 - 3 i 5 -7 u Baštovanskoj ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track