USPEH: ETF pobednik Elektrijade
Foto: Marina Lopičić

MEĐUNARODNI SUSRET ELEKTROTEHNIČKIH FAKULTETA

USPEH: ETF pobednik Elektrijade

Beograd -

Susret je održan u Budvi od 20. do 25. maja, na njemu su se budući inženjeri elektrotehnike iz celog regiona takmičili u disciplinama iz nauke i sporta

Studenti beogradskog Elektrotehničkog fakulteta (ETF) ostvarili su najbolji sveukupni plasman na 57. međunarodnim susretima elektrotehničkih fakulteta iz jugoistočne Evrope - Elektrijadi, na kojoj su se takmičili predstavnici 25 fakulteta iz regiona.

Susret je održan u Budvi od 20. do 25. maja, na njemu su se budući inženjeri elektrotehnike iz celog regiona takmičili u disciplinama iz nauke i sporta. Od predstavnika 25 fakulteta iz regiona, ETF Beograd proglašen je za generalnog pobednika, u ime Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba, Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Elektronskog fakulteta u Nišu i Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci.

U pojedinačnim naučnim disciplinama naši budući inženjeri osvojili su osam zlatnih, osam srebrnih i devet bronzanih medalja, a iz sportske sekcije vraćaju se kući sa četiri zlatna i tri bronzana odličja.

Od 14 naučnih disciplina, ETF Beograd bio je najbolji u 12, što je nezabeležen uspeh na ovom takmičenju.

S. H. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track