ŽALBE RODITELJA: Biće još mesta za mališane u vrtićima
Foto: Marina Lopičić

SLAVKO GAK NAJAVLJUJE ZA SEPTEMBAR

ŽALBE RODITELJA: Biće još mesta za mališane u vrtićima

Beograd -

Beogradske predškolske ustanove pozitivno su rešile 1.015 žalbi roditelja koji nisu uspeli da na konkursu upišu decu u vrtiće. Kako saopštava gradska uprava, biće još preinačenih odluka, budući da u dve velike predškolske ustanove, „11. april“ na Novom Beogradu i „Dr Sima Milošević“ u Zemunu, žalbeni postupak nije okončan, jer su ove ustanove tražile duži rok.

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je da je zadovoljan kako ovaj proces protiče, jer je zajednički cilj i roditelja, i ustanova, i Gradske uprave što manja lista čekanja na upis u vrtiće.

- Pozvao sam sve ustanove da preispitaju svoje kapacitete i upišu više dece gde god je moguće, a da kvalitet boravka i bezbednost dece, koja nam je najvažnija, ne budu ugroženi. Drago mi je da bolja koordinacija i efikasnije uspostavljen sistem već daju rezultate - rekao je Gak.

Najveći broj žalbi pozitivno su rešile predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ na Voždovcu (274), „Čukarica“ (195) i „Rakovica“ (114).

Predškolske ustanove u Zemunu i na Novom Beogradu razmatraće žalbe roditelja do 10, odnosno 20. jula, kada će biti objavljene i konačne rang-liste primljene dece.

Gak je rekao da će i u septembru sigurno biti još mesta za mališane, budući da će se tokom leta roditelji koji su konkurisali na više mesta odlučivati za vrtiće, a biće završena i adaptacija nekoliko škola koje će svoja vrata otvoriti i za predškolsku decu.

Kurir / E.K.

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track