ŽIVKOVIĆ UPOZORAVAO, ALI ONI TERAJU PO SVOM: Nastavljena divlja gradnja u Nebojšinoj uprkos rešenju o uklanjanju!
Foto: Printskrin/Twitter

Radovi u centru Beograda traju i pored zabrane

ŽIVKOVIĆ UPOZORAVAO, ALI ONI TERAJU PO SVOM: Nastavljena divlja gradnja u Nebojšinoj uprkos rešenju o uklanjanju!

Beograd -

BEOGRAD - Podizanje bespravnog objekta u Nebojšinoj ulici 8a u centru Beograda nastavljeno je u petak uprkos Rešenju o uklanjanju donetom još krajem aprila ove godine!

foto: Printskrin/Twitter

Naime, iako je Sekretarijat za inspekcijske poslove 26. aprila naložio investitoru da odmah ukloni sagrađene delove divlje stambene zgrade, i to dve ploče na mestu višekrakog stepeništa i autolifta, kao i jednokrako stepenište i dozidani deo kroz tri etaže, on to ne samo što nije učinio, već je pre dva dana nastavio radove uprkos žestokom protivljenju Vračaraca.

NASILNIŠTVO NA VRAČARU: Živković ustao protiv divlje gradnje, investitor ga napao!

Podsetimo, lider Nove stranke Zoran Živković je pre tačno tri meseca upozorio Narodnu skupštinu da je na pomenutoj lokaciji u toku divlja gradnja stambene zgrade, uprkos tome što je Regulacionim planom i Lokacijskim uslovima taj prostor definisan kao javni prolaz sa zelenom površinom.

Živković je, u poslaničkom pitanju upućenom ministarki Zorani Mihajlović, javno upitao kako je moguće da su, uprkos rešenju o obustavi gradnje i krivičnoj prijavi protiv investitora, nelegalni radovi nastavljeni, ali odgovor nije dobio, da bi čitav slučaj kulminirao polovinom maja i otvorenim sukobom.

Tada su građani okolnih zgrada mirnim putem pokušali da zaustave bespravnu gradnju, ali im je investitor navodno isprva pretio, da bi potom i verbalno i fizički nasrnuo na Živkovića i članove njegove porodice, o čemu su oni potom i dali izjave u policijskoj upravi.

Podneta krivična prijava

Građevinski inspektor podneo je krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv investitora radova u Nebojšinoj ulici broj 8A, zbog osnovane sumnje da je izršeno krivično delo ''Građenje bez građevinske dozvole", odnosno da je nastavljena gradnja nakon rešenja o obustavi radova.

Kako je navedeno u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove, nadzor je započet po službenoj dužnosti, a nakon dostavljanja pravnosnažne građevinske dozvole, kao i potvrde o prijavi radova.Navedena dozvola predviđa izgradnju troetažne podzemne etaže. Postupajući građevinski inspektor obavio je više inspekcijskih pregleda, a poslednjim zapisnikom, 17. marta ove godine, konstatovano je odstupanje u nivou projektovanih etaža.

foto: Printskrin/Twitter

Rešenjem je naloženo investitoru da obustavi radove i pribavi izmenjene građevinske dozvole u roku od 60 dana od dana prijema rešenja. Nastavljen je nadzor nad izgradnjom objekta na kome se nisu izvodili radovi, sve do 24. aprila kada je građevinski inspektor konstatovao da su radovi nastavljeni nakon obustave. Odmah je doneto rešenje kojim se nalaže investitoru da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole, a navedeno rešenje je uručeno investitoru, kao i Zaključak o dozvoli izvršenja.

Ipak, on se pomenutog očigledno ni do danas ne pridržava.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/Twitter)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću,konačno si priznao,da je za tebe ljudski život bezvredan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track