SASTANAK RODITELJA SA MINISTROM ŠARČEVIĆEM: Direktor Ljuba neće biti kolateralna šteta!
Foto: Marina Lopičić

Prezentovana analiza pravnog tima

SASTANAK RODITELJA SA MINISTROM ŠARČEVIĆEM: Direktor Ljuba neće biti kolateralna šteta!

Beograd -

BEOGRAD - Delegacija Saveta roditelja OŠ "Svetozar Miletić" se sastala danas sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenom Šarčevićem i tom prilikom mu prezentovala analizu pravnog tima Saveta roditelja i upoznala ga sa svim činjenicama koje su u postupanju inspekcije navodno bile nezakonite.

Kako se u saopštenju Saveta roditelja navodi, ministar je strpljivo saslušao argumentaciju roditelja i ozbiljno prihvatio iznesene primedbe na zakonitost i samovolju rada prosvetne inspekcije.

"Tokom razgovora delegacija je upoznata sa tim da "Ljuba neće biti kolateralna šteta", kako je rekao ministar, i da kredibilitet direktora Mosurovića nije dovođen u pitanje. Diskutovano je i o tome da li je bilo nezakonosti u radu škole. Ministru je bilo potpuno jasno da naš protest nije protiv rada Ministarstva već protiv nezakonitih odluka i da iza roditelja ne stoji nijedna politička stranka. Ministru je naglašeno da novi v.d. direktora nema podršku kolektiva i da ne postoji Školski odbor. Komunikacija zaposlenih, kao i Saveta roditelja, sa v.d. direktorom ne postoji, tako da je organizacija normalnog rada u školi trenutno gotovo nemoguća", navodi se u saopštenju.

Zaključak sastanka je, kako se dodaje, da se do petka donese odluka kojom će se stanje u školi vratiti u vreme pre donošenja rešenja o razrešenju direktora Mosurovića i Školskog odbora. Savet roditelja obaveštava javnost i nadležne institucije da do petka deca sigurno neće kretati u školu, a da će dalji potezi roditelja biti dogovoreni u skladu sa odgovorom Ministarstva uz uvažavanje mišljenja većine roditelja što je i do sada bio manir rada Saveta.

Iznenađeni smo da su se u javnosti i medijima pojavile neke teme koje nisu bile u fokusu ovog sastanka.

(Kurir.rs/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NE DAMO NAŠEG LJUBU: Đaci i roditelji blokirali ulaz u zemunsku školu zbog razrešenja direktora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja