Najnovije vesti

PRIZNANJE ZA BEOGRAD: Najtolerantniji grad regiona!
Ilustracija, Foto: Profimedia

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini

PRIZNANJE ZA BEOGRAD: Najtolerantniji grad regiona!

Beograd

Grada Beograd dobio je priznanje za "Najtolerantniji grad regiona" koje dodeljuje Evropski pokret u Bosni i Hercegovini.

 

Dosadašnji nosioci ovog regionalnog priznanja bili su Subotica, Zagreb i Ljubljana.

 

Evropski pokret BiH od 2010. godine dodeljuje priznanja u različitim kategorijama, a povodom obeležavanja dana i meseci Evrope u BiH.

Predsednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo rekao je da je grad Beograd od postanka do danas otvoren za sve dobronamerne ljude, bez obzira na to iz kog dela sveta dolaze ili kojoj naciji i religiji pripadaju.

 

"Kosmopolitsku pripadnost i opredeljenje Beograd pokazuje i stalnim porastom i zanimanjem turista iz celog sveta. To ne bi bilo moguće bez prepoznavanja gostiju da se mogu identifikovati sa Beogradom i da dele iste vrednosti kao što su otvorenost, multikulturalnost i posebno visoka doza tolerancije i poštovanja različitosti", rekao je Praštalo.

 

On je izrazio zadovoljstvo što je nedavno potpisan Memorandum o saradnji između Beograda i Sarajeva, kao i više sporazuma iz oblasti kulture, turizma i nauke, jer je to, kako je rekao, snažan dodatni impuls jačanju prijateljskih odnosa.

 

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...