IZBAČEN NA ULICU: Zemunac iseljen iz svog stana zbog duga od 4 hiljade evra
Foto: Printwcreen N1

surovo

IZBAČEN NA ULICU: Zemunac iseljen iz svog stana zbog duga od 4 hiljade evra

Beograd -

BEOGRAD - Saša Bubnjević iz Zemuna iseljen je iz svog stana u Ulici 22. oktobra u Zemunu, nakon akcije policije, koja je jutros došla na njegovu adresu zajedno sa izvršiteljima. Tim povodom ispred zemunske zgrade okupilo se oko 20-tak građana kako bi sprečili deložaciju.

Bubnjević je pristao da se iseli iz stana i nije bilo nikakvih incidenata. Kako se navodi, odluku o iseljenju doneo je Treći osnovni sud u Beogradu.

Ranije danas, kordon policije blokirao je ulaz u zgradu u Ulici 22. oktobra u Opštini Zemun, gde je bilo zakazano prinudno iseljenje Saše Bubnjevića zbog duga od 480.000 dinara.

Iz Združene akcije "Krov nad glavom" saopštili su ranije da vlasnika pokušavaju da isele zbog bankarskog duga od 480.000 dinara i dodali da je sud već po ubrzanoj proceduri prodao stan u kojem je do sada živeo.

Ispred zgrade u Zemunu okupilo se oko 20 građana iz te inicijative, koji su pokušali da spreče iseljenje.

Policija je legitimisala sve prisutne, pa i reportere televizije N1.

Kako su na Fejsbuku napisali članovi Združene akcije "Krov nad glavom", stan je prodat po ubrzanoj proceduri na licitaciji pod sumnjivim okolnostima, po ceni od 5.100.000 dinara (42.500 evra), znatno nižoj od tržišne vrednosti stana od 55 kvadrata, a, kako kažu, "čak i ova cena je deset puta veća od vrednosti Sašinog duga prema EFG banci, čime je grubo prekršeno načelo srazmere iz člana 56. Zakona o izvršenju i obezbeđenju".

Taj član kaže da je "javni izvršitelj dužan da prilikom izbora sredstva i predmeta izvršenja radi namirenja novčanog potraživanja vodi računa o srazmeri između visine obaveze izvršnog dužnika i sredstva i vrednosti predmeta izvršenja".

"6. decembra smo uspeli da sprečimo iseljenje Saše Bubnjevića iz njegovog stana u Zemunu, nakon čega mu je rečeno da će dobiti šansu da izmiri dug zbog koga je stan prodat. Međutim, državne institucije očigledno nemaju efektivne mehanizme da zaštite građane od zelenašenja. Moramo se braniti sami", naveli su iz Inicijative.

Kako su rekli, sud nije dozvolio Bubnjeviću da plati dug EFG banci u iznosu od 480.000 dinara. "Prema rečima sudije, izbacivanje čoveka na ulicu u sred zime zbog zelenaškog duga je 'završena stvar'", dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/N1,A.Santovac)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja