BASTAĆEVI IZVELI PERFORMANS U KNEZ MIHAILOVOJ: Šta radite, bre, sa raskopanim ulicama?
Foto: Fonet/Zoran Mrđa

U kampanji za beogradske izbore

BASTAĆEVI IZVELI PERFORMANS U KNEZ MIHAILOVOJ: Šta radite, bre, sa raskopanim ulicama?

Beograd -

Predstavnici izborne liste "Šta radite bre - Marko Bastać", izvadili su danas ploču iz Knez Mihajlove ulice i odneli je ispred skupštine Beograda navodeći da je ona simbol bahatosti ove i svih prethodnih gradskih vlasti.

Kandidat da odbornika Lazar Lešnjak upitao je gradske funkcionere Sinišu Malog i Gorana Vesića "Šta radite bre sa raskopanim ulicama i pešačkom zonom u koju ne mogu da dođu kola hitne pomoći i vatrogasci".

Lešnjak je poručio "Siniši i Goranu" da će posle 4. marta biti izbačeni iz svojih udobnih i toplih fotelja".

GG "Šta radite bre - Marko Bastać" smatra i da je pogrešna i neprihvatljiva odluka Gradske izborne komisije (GIK) da pravo glasa na predstojećim izborima za Skupštinu Beograda imaju i sve osobe sa nevažećom ličnom kartom.

GIK je u petak usvojila odluku kojom je u Pravilima o radu biračkih odbora predviđeno da birač svoju identifikaciju može dokazati i ličnom kartom sa isteklim rokom važenja, pod uslovom da priloži potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova o podnetom zahtevu za izdavanje nove isprave, jer je MUP pri izradi Zakona o državljanstvu naveo da postoji "veliki broj gradjana koji poseduju stare lične karte, a još uvek nisu upisani u evidenciju kao državljani Republike Srbije".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Zoran Mrđa)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track