SRBIJA UKIDA ULICE BEZ BROJA: Nema više bb! 3 miliona građana dobiće urednu adresu sa ulicom i brojem
Foto: Ministarstvo građevinarstva

Ministarka Mihajlović poručila iz Loznice

SRBIJA UKIDA ULICE BEZ BROJA: Nema više bb! 3 miliona građana dobiće urednu adresu sa ulicom i brojem

Društvo -

LOZNICA - Kroz projekat adresnog registra više od tri miliona građana dobiće validnu adresu, sa ulicom i brojem, što će im olakšati svakodnevni život, rekla je danas u Loznici potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. Dr Zorana Mihajlović.

"Sve to realizovaćemo bez ikakvih troškova za građane, jer će svi moći da besplatno zamene svoja lična dokumenta". Mihajlovićeva je u Loznici prisustvovala postavljanju table s novim imenom ulice koja će nositi ime poznatog lozničkog novinara Božidara Kićovića, čime je započelo imenovanje 677 ulica u ovom gradu u okviru projekta adresnog registra.

“Više od 3 miliona građana Srbije ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je 2,6 miliona građana prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice”, kazala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je najavila da će u narednih godinu dana biti realizovan projekat adresnog registra, kojim će svako mesto u Srbiji dobiti naziv ulice i broj.

“To radimo zbog naših građana, s obzirom da milionima njih ništa ne može da se dostavi na adresu, jer je nemaju”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je objasila da je na osnovu evidencije ulica koju je uradio Republički geodetski zavod (RGZ), koji je zadužen da vodi adresni registar, Skupština Grada Loznice usvojila imena novih 677 ulica u kojima će 12.500 objekata dobiti kućni broj.

Gradonačelnik Loznice, Vidoje Petrović, zahvalio je Vladi Srbije na poverenju da Grad Loznica bude izabran za pilot projekat u realizaciji nacionalnog projekta adresnog registra.

On je rekao da će Loznica biti prvi grad u Srbiji u kojem će svi građani imati validnu adresu, sa ulicom i brojem, i naglasio da će najviše koristi od sprovođenja projekta adresnog registra imati građani, stoji u saopštnju.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Ministarstvo građevinarstva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! KO ĆE DOĆI GLAVE LIDERU SOCIJALISTA?! Dačiću skočio šećer zbog stranačkog kolege!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track