KBC ZEMUN DOBIO  NOVU MEDICINSKU OPREMU: Donacija vredna više od 500.000 evra!
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

humanost

KBC ZEMUN DOBIO NOVU MEDICINSKU OPREMU: Donacija vredna više od 500.000 evra!

Beograd -

Fondacija Princeze Katarine Karađorđević i Komisija za hitnu pomoć i opremu (Project C.U.R.E) iz Kolorada isporučili su danas medicinsku opremu vrednu više od 500.000 evra Kliničko-bolničkom centru Zemun.

Isporuci medicinske opreme prisustvovali su princeza Katarina, direktor Projekta "Kjur" dr Daglas Džekson i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, koji su istakli da će raznovrsna medicinska oprema doprineti boljem funkcionisanju KBC "Zemun".

Princeza Katarina je podsetila da ovo nije prvi projekat koji je realizovan u saradnji sa Projektom "Kjur", već da su zahvaljujući toj organizaciji donirana i četiri nova moderna sterilizatora vredna više od 1,4 miliona evra za bolnice u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu i Leskovcu.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma vredna lekarima i sestrama u zemunskoj bolnici i da će im svakodnevni rad učiniti lakšim", rekla je ona i zahvalila se dr Džeksonu na saradnji, izrazivši nadu da će ta saradnja biti nastavljena i ubuduće kako bi uslovi lečenja u Srbiji bili bolji.

Američki ambasador Skat je kazao da je zapravo dr Džekson pravi ambasador Amerike danas u Srbiji, dok je čitava medicinska oprema dostavljena zemunskoj bolnici poklon američkog naroda.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

On je istakao da Projekat "Kjur" ima šest skladišta u celoj Americi i da svake godine pošalje više od 200 kontejnera medicinske opreme zemljama kojima je potrebna pomoć.

"To je moguće samo ako neko plati za transport, što je Srbiju uradila Fondacija Katarine Karađorđević, koja je, takođe, od američkih donatora prikupila novac za transport opreme", ukazao je Skat.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Dr Džekson kaže da je ova donacija rezultat armije od 25.000 američkih volontera koji su deo Projekta "Kjur" koji veruju u rad lekara i medicinskih sestara i koji su sa velikom velikodušnošću spakovali kutije pune medicinske opreme.

"Donacija je uspeh Fondacije Katarine i velikog tima volontera koji šalju poruku lekarima i medicinskim sestrama da nisu sami u ovom poslu, već da postoje ljudi širom sveta koji cene ono što radite i žele da im pomognu", rekao je Džekson.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Direktor KBC "Zemun", Dragoš Stojanović, ovom prilikom je zahvalio princezi Karađorđević i dr Džeksonu na medicinskoj opremi koja će, kaže, omogućiti lakše funkcionisanje svih odeljenja te bolnice.

Projekat "Kjur" je najveća svetska neprofitna organizacija koja se bavi doniranjem medicinske opreme bolnicama, klinikama i domovima zdravlja u zemljama u razvoju, a od 1987. godine ta organizacija obezbedila je medicinske donacije u vrednosti od 550 miliona dolara.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track