SPORAN IZBOR BIVŠE PRVE DAME U ULUS Nosov: Zbog Dragice Nikolić bih se ošišao na ćelavo!
Foto: Aleksandar Jovanović, MArina Lopičić

NEGODOVANJE

SPORAN IZBOR BIVŠE PRVE DAME U ULUS Nosov: Zbog Dragice Nikolić bih se ošišao na ćelavo!

Politika -

Strasti se zbog Dragice Nikolić, supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, ne smiruju!

Osporavan je njen izbor za počasnog člana Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS), ali i to što je njen rad - mozaik s likom Bogorodice, koji je stručna javnost ocenila kao „amaterski pokušaj“, izložen na Prvom bijenalu savremene crkvene umetnosti u Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“.

- Da sam član ULUS, ja bih se, na primer, sada na Trgu Republike šišao na ćelavo - rekao je reditelj Andrej Nosov za TV N1 i dodao da je iz njegove perspektive krajnje neprihvatljivo to što je bivša prva dama postala počasna članica ULUS.

foto: Fonet

Predsednik UO ULUS Miroslav Lazović izjavio je da su u slučaju prijema supruge bivšeg predsednika u to udruženje poštovani formalna procedura i odredbe važećeg statuta udruženja.

- Nećemo morati da menjamo nijednu odredbu našeg statuta kako bi Dragica Nikolić mogla da postane počasni član ULUS. Nadam se da će Skupština ULUS na redovnoj sednici 14. aprila doneti odluku da ona kao veliki dobrotvor našeg udruženja postane njegov počasni član - kazao je on i dodao da Statut omogućava da počasni član može postati svaki građanin Srbije i strani državljanin koji svojim angažovanjem znatno doprinosi ugledu i funkcionisanju udruženja:

- A upravo se o funkcionisanju i radi kad je reč o članstvu Dragice Nikolić, jer je ona „namirila“ velika dugovanja koja je ostavilo prethodno rukovodstvo i omogućila da ULUS i dalje radi. Fondacija Dragice Nikolić je u dva je navrata - sa po 36.000 i 10.000 evra, „spasavala“ ULUS plaćajući nagomilane račune za komunalije, te se većina članova s pravom pitala kako da joj se za to oduže. Tako se i došlo do predloga da dobije status počasnog člana.

Kurir / B. B.

Foto: Fonet, Aleksandar Jovanović, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track