(FOTO) UPIS DECE U VRTIĆE POČINJE 7. MAJA: Gradski sekretar poručio da je sa upisima preko veze završeno!
Foto: Beoinfo

uskoro konkurs

(FOTO) UPIS DECE U VRTIĆE POČINJE 7. MAJA: Gradski sekretar poručio da je sa upisima preko veze završeno!

Beograd -

Ovogodišnji konkurs za upis dece u vrtiće trajaće od 7. do 18. maja, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, koji se danas sastao direktorima svih 17 beogradskih predškolskih ustanova.

On je istakao da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 11. juna, dok će se žalbe podnositi do 20. juna, nakon čega će konačne liste biti objavljene krajem tog meseca.

On je direktore, na sastanku u Gradskoj upravi, pozvao na maksimalnu odgovornost u ovom procesu, saopštili su iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

foto: Beoinfo

"Insistiram na transparentnosti, na fer procesu i na tome da su kriterijumi isti za sve. Zaista nema mesta bilo kakvim propustima kada su deca u pitanju, a sa upisima preko veze je završeno", poručio je Gak.

On je dodao da će se konačan broj slobodnih mesta znati uoči konkursa i pozvao je roditelje da se na vreme informišu šta je od dokumentacije potrebo za upis. Gak je podsetio da je zahteve moguće predati i elektronski, i podsetio da je uoči prošlogodišnjeg konkursa na listi čekanja bilo skoro 10.000 dece dok se ova radna godina za predškolske ustanove završava sa smanjenom listom od 3.500 dece.

foto: Beoinfo

"Videćemo kolika će biti nova lista čekanja, koja zavisi od toga koliko zahteva stigne, ali radimo sve na stvaranju što većeg broja novih mesta u vrtićima, pre svega adaptacijom prostora. Ove godine očekujem da otvorimo još oko 2.000 novih mesta", rekao je Gak i ukazao da su sve aktivnosti usmerene ka tom cilju.

Prema njegovim rečima, danas imamo istorijski broj upisane dece u vrtićima, više od 70.000, što je za oko 20.000 više u odnosu na 2013. godinu, uz podsećanje da je interesovanje za vrtiće svake godine sve veće. Prioritet pri upisu u beogradske vrtiće imaju deca iz društveno osetljivih kategorija, deca zaposlenih roditelja i studenata, svako treće i naredno dete u porodici i deca čija braća i sestre već idu u vrtić, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track