BEOGRAD DIŽE SPOMENIK KARLU MALDENU: Umesto u julu biće na jesen u Kinoteci, dolaze Majkl Daglas i Džejms Vuds!
Foto: Youtube Printscreen

vajaru potrebno dodatno vreme za izradu završnih detalja

BEOGRAD DIŽE SPOMENIK KARLU MALDENU: Umesto u julu biće na jesen u Kinoteci, dolaze Majkl Daglas i Džejms Vuds!

Beograd -

BEOGRAD - Otkrivanje spomenika Karlu Maldenu, američkom glumcu srpskog porekla koji je nagrađen Oskarom, u Jugoslovenskoj kinoteci umesto najavljenog 13. jula biće odloženo za jesen, najverovatnije za septembar, jer je vajaru potrebno dodatno vreme za izradu završnih detalja.

To je za Novosti izjavio američki ugostitelj, filmski glumac i producent rodom iz Srbije Dobrivoje Tanasijević, poznatiji po pseudonimu Dan Tana.

foto: Youtube Printscreen

"To nam daje i više vremena da organizujemo dolazak poznatih glumaca, poput Majkla Daglasa ili Džejmsa Vudsa, koji su izrazili želju da prisustvuju ovom događaju", rekao je Dan Tana i dodao da se još traži novi datum za tu ceremoniju, jer on zavisi od obaveza članova porodice našeg oskarovca, slavnih glumaca, ali i državnog vrha na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dan Tana je inicijativu za otvaranje legata i podizanje spomenika Karlu Maldenu pokrenuo pre tačno pet godina, a kako kaže, još čuva pismo koje je u maju 2013. godine poslao tadašnjem gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu, a na koje nikada nije dobio odgovor.

foto: Youtube Printscreen

"Za razliku od njega, predsednik Vučić i gradski menadžer Goran Vesić pokazali su veliko razumevanje. Iako je porodica Karla Maldena želela da učestvuje u finansiranju ovog događaja, kao i američka ambasada, predsednik Vučić je odlučio da događaj organizuje naša zemlja i da se na taj način odužimo velikom glumcu", istakao je Dan Tana.

Karl Malden je bio američki glumac srpsko-češkog porekla, a pravo ime mu je Mladen Sekulović. Iako rođen u Čikagu, odrastao je u obližnjem gradu Geriju, u Indijani. Snimio je 65 filmova, a neki od najpoznatijih su "Tramvaj zvani želja", "Na dokovima Njujorka" i "Paton". U Beogradu je glumio u filmu "Suton", a značajna je i njegova uloga u TV seriji iz 70-ih godina prošlog veka "Ulice San Franciska".

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track