PLJUSAK NAPRAVIO HAOS U BEOGRADU: Gejzir u naselju Braće Jerković ZAPREPASTIO VOZAČE! Voda šikljala na sve strane! (KURIR TV)
Foto: Printscreen Kurir Tv

za vikend ponovo nepogode

PLJUSAK NAPRAVIO HAOS U BEOGRADU: Gejzir u naselju Braće Jerković ZAPREPASTIO VOZAČE! Voda šikljala na sve strane! (KURIR TV)

Beograd -

BEOGRAD - Jak vetar i pljuskovi zahvatili su danas prestonicu, a kiša je napravila haos na beogradskim ulicama.

Gužve su bile u centru grada, dok je u naselju Braće Jerković nasred ulice voda šikljala nekoliko metara uvis. Gejzir je iznenadio vozače koji su ga oprezno zaobilazili, a kako navode na društvenim mrežama meštani ovog dela grada, navodno su izbile šahte zbog neočišćene kišne kanalizacije.

Kako su saopštili iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda na području Beograda padaće slaba i umerena kiša, u pojedinim delovima grada kratkotrajni pljusak.

foto: Printscreen Kurir Tv

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na vremenske nepogode na području Srbije u kom su najavili olujni vetar sa pojavom grada.

U nedelju se mogu očekivati jaki pljuskovi i grmljavinske nepogode sa kratkotrajnom pojavom grada, uglavnom u Pomoravlju, severnim i istočnim krajevima, dodaje se u upozorenju RHMZ.

Zbog pljuskova i grmljavina danas je na snaži žuti meteo-alarm za teritoriju cele Srbije, dok je za subotu zbog pljuskova Pomoravlje i istočna Srbija pod narandžastim alarmom. U narandžasto su u nedelju "obojeni" i Banat i Bačka.

RHMZ na svom sajtu upozorava i na značajan porast vodostaja na Mlavi u narednim danima.

(Kurir.rs/Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track