Najnovije vesti

POTOP U PRESTONICI Vesić: Komunalna preduzeća rešavaju probleme nastale zbog obilnih padavina
Foto: Printscreen/Kurir TV

kiša i narednih dana

POTOP U PRESTONICI Vesić: Komunalna preduzeća rešavaju probleme nastale zbog obilnih padavina

Beograd

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je večeras da su obilne padavine napravile probleme koji se rešavaju u Višnjićkoj, Ulici Vojvode Vlahovića, isključenju ka Nišu na delu auto-puta posle Autokomande, Vojislava Ilića i delu uz stadion Rakovica.

"Beogradski vodovod i kanlizacija sve probleme rešava sa devet ekipa kanalizacije i pet ekipa vodovoda koje imaju šest specijalizovanih vozila i više kombinovanih radnih mašina, kamiona i pumpi", rekao je Vesić.

On je naveo da je bilo problema i na linijama javnog prevoza i to na liniji 3 i linijama uz lokacije Autokomanda, stadion Rakovica i Vojislava Ilića, ali da je saobraćaj sada normalizovan, a prekidi su bili od 10 minuta do 30 minuta, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

"Ekipe Čistoće su takođe na terenu i čiste se slivnici od rastresitog materijala koji je kiša sprala, dok ekipe vodoprivrednih preduzeća prate stanje kanalske mreže. Padavine se očekuju i narednih dana, a trenutno je na snazi narandžasti meteoalarm za delove Beograda", istakao je Vesić.

On je apelovao na sugrađane da očekuju padavine i narednih dana, te da se adekvatno pripreme i ponašaju odgovorno, posebno da učesnici u saobraćaju prilagode brzinu kretanja uslovima puta i klizavim kolovozima.

Gradilišta je potrebno obezbediti i ograditi rastresiti materijal i rovove, kako bi se izbeglo spiranje materijala, izlazak šuta na kolovoz ili začepljenje slivnika kišne kanalizacije, naveo je zamenik gradonačelnika.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen, Kurir TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...