Najnovije vesti

NE PRESTAJE UJDURMA LOKALNOG ŠERIFA IZ ALIBUNARA: Predsednik opštine prijavio otmicu odbornika da bi sačuvao vlast!
Foto: Printscreen YouTube

Mućke

NE PRESTAJE UJDURMA LOKALNOG ŠERIFA IZ ALIBUNARA: Predsednik opštine prijavio otmicu odbornika da bi sačuvao vlast!

Politika

Belić je prijavio otmicu odbornika, a u stvari je taj odbornik bio u bolnici u Pančevu, a kada je otišao po njega, ispostavilo se da ga tamo nema. Onda je hteo da overi blanko ostavku istog tog odbornika kod notara, ali mu nije pošlo za rukom. Na kraju nije ni bilo kvoruma

Lokalni šerif, predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, poznat po tome što je odmah po izlasku iz zatvora zaposlio ženu u državnu službu, na sve načine pokušava da ostane na vlasti, pa je tako nedavno angažovao obezbeđenje i prijavio navodnu otmicu odbornika.

Belić je nedavno isključen iz SNS, ali je osnovao grupu građana ne bi li zadržao fotelju. Tako su stanovnici opštine Alibunar, njih 18.000, taoci jednog čoveka - zbog nedostatka kvoruma prošle nedelje nije održana sednica na kojoj je trebalo da bude usvojen rebalans budžeta. Od ukupno 23 odbornika, Belić je, kako tvrdi izvor, došao do podrške njih 11, i to na sumnjiv način.

Sagovornik kaže i da je prošlog petka, kada je trebalo da bude održana sednica Skupštine opštine, bila prava ujdurma.

- Belić je prijavio otmicu odbornika, a u stvari je taj odbornik bio u bolnici u Pančevu, a kada je otišao po njega, ispostavilo se da ga tamo nema. Onda je hteo da overi blanko ostavku istog tog odbornika kod notara, ali mu nije pošlo za rukom. Na kraju nije ni bilo kvoruma - kaže naš izvor.

foto: Printscreen YouTube

Belić nije bio siguran kako će se stvari odvijati pa je unajmio obezbeđenje.

- Na kraju to obezbeđenje nije ni ulazilo u zgradu, već su motrili situciju iz obližnjeg ugostiteljskog objekta. Pritom, do podrške odbornika je došao sumnjivim putem, što i ne čudi, imajući u vidu njegovu kriminalnu prošlost - kaže izvor. 

Belić je po izlasku iz pritvora postavio svoju suprugu Violetu u nadzorni odbor Direkcije za puteve. Međutim, to nije jedino što mu se stavlja na teret. On je sproveo sumnjiv tender kojim je dao milion evra za sanaciju ulične rasvete i postavljanje LED reflektora, za šta je ukupno potrošio 122,7 miliona dinara.

U pitanju je bio sumnjiv tender, na šta ukazuje i to što su dva dana pred zatvaranje promenjeni uslovi, pa je traženo da radnici, umesto potvrde za rad na visini, moraju da imaju lekarsko uverenje. Ironija je što se sada građani žale na novu rasvetu i traže da im se vrati stara.

foto: Printscreen YouTube

Belić je, inače, tri puta bio u zatvoru. Poslednji put je uhapšen krajem prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i oštetio budžet za više od 247 miliona dinara jer zemljište nije stavio na tender, već ga je dao poljoprivrednicima na obradu bez naknade.

Njegovo ime se spominjalo i u priči o ubistvu novinara Milana Pantića, a bio je hapšen i u "Sablji" zbog dilovanja droge i iznuda. Sem toga, protiv njega su četiri puta vođeni postupci zbog nezakonitog držanja oružja, ali nijednom nije osuđen zbog zastarevanja procesa.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...