PRISTIGLE ŽALBE RODITELJA: Biće još mesta u beogradskim vrtićima
Foto: Filip Plavčić

važno obaveštenje za roditelje

PRISTIGLE ŽALBE RODITELJA: Biće još mesta u beogradskim vrtićima

Beograd -

Na adrese 16 od ukupno 17 beogradskih predškolskih ustanova stiglo je 3.378 žalbi roditelja koji u prvom krugu nisu dobili mesto u vrtiću, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je istakao da će se konačan broj žalbi znati nakon 27. juna kada istekne i žalbeni rok u predškolskoj ustanovi „11. april” na Novom Beogradu. Ipak, kako kaže, evidentno je da će broj žalbi ove godine biti manji budući da je prošle godine stiglo 5.363 prigovora roditelja. "Od toga je u korist roditelja prošle godine rešeno skoro 2.000 žalbi. Ove godine očekujem oko 4.000 žalbi ukupno nakon čega će ih upisne komisije razmatrati i potom objaviti konačnu listu upisane dece", rekao je Gak.

On je poručio da će mesta u vrtićima biti još budući da će se odobaravati povećanje od 20 odsto kapaciteta tamo gde je moguće ali da će se i kroz započete projekte otvarati nova mesta.

Gak je istakao da će u septembru mališane primiti i novi vrtić na Altini čija je izgradnja pri kraju ali da je u planu i adaptacija dela prostora u još šest škola, dela prostora Opštine Vračar, prostora u Surčinu i Sopotu, te tri poslovna prostora Ministarstva odbrane. Prošle godine su adaptacijom otvorena tri vrtića, u osnovnim školama „1.300 kaplara” na Zvezdari i „Vojvode Mišića” na Savskom vencu i dela biblioteke u Ovči. "Nastavićemo dalje da se borimo sa pritiskom na predškolske ustanove koji je naglo porastao smanjenjem cene vrtića na 5.590 dinara. Sada imamo istorijski broj upisane dece u vrtićima ali otvaraćemo nova mesta dok god postoji dodatna potreba za njima", zaključio je Gak.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Filip Plavčić, ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track