Najnovije vesti

BEOGRAĐANI, PAŽNJA! NAREDBA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Prete bujice, odroni i klizišta!
Foto: Vladimir Šporčić

povodom najavljenih padavina

BEOGRAĐANI, PAŽNJA! NAREDBA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: Prete bujice, odroni i klizišta!

Beograd

BEOGRAD - Gradski štab za vanredne situacije održao je danas sednicu kojoj je predsedavao gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Sednici su prisustvovali predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, član Gradskog veća Slobodan Šolević, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i direktori nadležnih komunalnih preduzeća.

Na sednici je doneta Naredba o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje prema kojem se očekuje veća količina padavina tokom večeri i predstojećeg vikenda. U većini mesta u Srbiji očekuje se da će pasti od 20 do 30 litara po metru kvadratnom za vrlo kratak vremenski period, kao i pojava grada i olujnog vetra.

Naredba predviđa preduzimanje svih mera zaštite stanovništva i materijalnih dobara na terenu, te umanjenje mogućih rizika od pojave „urbanih poplava”, bujica, odrona i mogućih aktiviranja klizišta. Zahtevano je angažovanje resursa komunalnih službi i osposobljenih subjekata za reagovanje u ovakvim situacijama, kao i koordinacija sa nadležnim javnim vodoprivrednim preduzećima u slučaju sprovođenja mera odbrane od poplava.

(Kurir.rs/Beoinfo/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...